Răsturnare totală de situație! Șoferii riscă amenzi între 1.000 și 2.000 de lei dacă nu au hârtia la ei. Anunțul făcut de Poliția Română

Șoferii trebuie să aibă asupra lor, în format tipărit, polița de asigurare RCA, chiar și atunci când contractul este încheiat on-line, atrage atenția Poliția Română, în ciuda încercărilor de modificare a legii, din acest moment.

Poliția Română insistă asupra faptului că șoferii sunt obligați să aibă asupra lor polița de asigurare RCA, chiar și atunci când contractul este încheiat on-line.

Dealtfel, contractul RCA este singurul care se poate emite prin mijloace electronice, precizează instituția pe Facebook.

 

Ce spune legea

”Bună ziua!

Sunt C-tin D. de la Brigada Autostrăzi…vă rog să îmi prezentați actele dumneavoastră, ale autoturismului și polița de asigurare.

Bună ziua!

Polița de asigurare nu o am, dar vi-o prezint online.

Greșit!

Conform legii sunteți obligat să aveți asupra dumneavoastră polița de asigurare. A nu se confunda cu contractul RCA, singurul care se poate emite prin mijloace electronice.

Polița de asigurare este cât o coală A4, iar împăturită are loc lângă celelalte acte ale autoturismului.”, se arată într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a Poliției Române.

Sursa: Capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *