Reacția DSP Botoșani în cazul tinerei diagnosticată cu COVID-19, când a vrut să meargă cu fiica sa la operație

Conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani a reacționat în cazul tinerei mămici diagnosticată cu noul coronavirus când a vrut să meargă cu fiica sa la operație, la Iași. DSP Botoșani a efectuat ancheta epidemiologică după metodologie și nu s-a pus problema de dezinteres față de cazul relatat, susțin reprezentanții instituției, ci s-au căutat soluții viabile fără a se face rabat de la prevederile legale.

Mi-au spus că sunt pozitivă și sa nu părăsesc domiciliul, sa astept salvarea sa vina astăzi sau mâine sa ma interneze, iar sotul si fetita sa ramana la domiciliu timp de 14 zile in izolare. Problema e ca, copilul este hrănit la san, si cand i-am spus doamnei de la DSP ca nu o pot lasa i grija tatălui a spus că nu o intereseaza si ca va manca altceva. O alta problema este ca, am revenit la ei cu un apel sa vad cum pot proceda cu gunoiul menajer , si mi s-a spus sa il depozitez în balcon sau sa caut alta alternativa, sa chem rudele. Dar eu nu am rude în apropiere, ele sunt la 70km depărtare. Si mi-au transmis „bineinteles noi nu va putem ajuta, nu ne intereseaza”. Iar legat de cumpărături, aveti aplicatie”, ne-a mărturisit, plină de revoltă, tânăra de 25 de ani.

Directorul DSP Botoșani, Monica Adăscăliței, are un alt punct de vedere.

Copilul are un an și două luni și poate fi alimentat diversificat nu exclusiv la sân. DSP Botoșani a dispus testatea întregii familii tocmai pentru a preveni eventualele îmbolnăviri secundare. DSP Botoșani a oferit câteva recomandări, de asemenea conform prevederilor legale, însă sugestia privind aplicația de cumpărături nu vine din partea instituției”, a specificat conducerea DSP Botoșani.   

O tânără din Botoșani a vrut să meargă cu fiica sa la operație, dar a aflat că are COVID-19. „Copilul este hrănit la sân și când i-am spus doamnei de la DSP că nu o pot lăsa în grija tatălui a spus că nu o interesează”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *