Candidat din Botoșani, eliminat de la prima probă scrisă a bacalaureatului pentru fraudă. A fost prins cu căști în urechi

Un candidat a fost eliminat, luni, de la proba scrisă de Limba și literatura română pentru fraudă. Acesta susținea examenul la Centrul de examen de la Colegiul național ”Octav Onicescu” și a fost depistat cu căști în urechi.

De asemenea, alți 57 de candidați nu s-au prezentat la examen, informează Inspectoratul Școlar Județean.

La prima probă scrisă a examenului național de bacalaureat (sesiunea august-septembrie 2020), proba E).a) – Limba și literatura română, la nivelul județului Botoșani, au participat 180 de candidați din 237 înscriși.

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare”, a declarat Ana Maria Loghin, purtătorul de cuvânt al IȘJ.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *