FOTO Doi soți din Botoșani vând mure în piață pentru a-și putea trimite fetițele la școală. „Ne ajută și ele în grădină”

Doi soți din comuna Cristinești vând mure, dar și legume în Piața din Dorohoi pentru a avea cu ce să își trimită fetițele la școală. Este vorba despre două frumuseți, de șase și zece ani, care în toamnă vor merge în clasa zero, respectiv clasa a V-a. Soții Petraru sunt căsătoriți de nouă ani. Au lucrat mult timp în străinătate, dar au decis că vor să trăiască tot în  județul Botoșani. Acum muncesc cât e ziua de mare în grădină. Nu se plâng. Fie că un fenomen al naturii le distruge cultura, fie că într-o zi poate nu vând tot, au învățat să se bucure pentru tot ce le dă Dumnezeu.

În străinătate au lucrat tot în agricultură și au învățat foarte multe lucruri pe care le-au pus în practică când s-au întors acasă.

Copiii au nevoie de bani să meargă la școală – de bani cinstiți din munca țăranului… Noi nu cerșim”, spun soții Petraru.

Cultivă fructe și legume. Au fost în piață cu căpșuni, aronia, mure, zmeură, cireșe, dar și roșii sau castraveți. Au de toate în grădină și se bucură și de sprijinul celor două copile, pentru care strâng bani de acum ca să aibă pentru rechizite, îmbrăcăminte și încălțăminte la începerea școlii.

Muncim în grădină, vindem și ne întreținem. Sunt produse naturale 100%. Noi am pus de toate și fetele ne ajută în grădină, scot ceapă, uneori stau cu mieii și îi pasc. Le lăsăm timp și de jocuri pe telefon, dar le place să ne ajute. Uneori fac câte o prăjitură și vin și mă întreabă- mama, dar ce ai pus, cum ai pus, arată-mi și mie”, ne-a povestit mama copilelor.

De multe ori, clienții merg singuri și își iau produsele din grădină, iar pentru asta, soții le fac și reducere. Alteori, merg în piață pentru a-și vinde bunătățile.

„Ultima dată, a venit un polițist local și ne-a alungat că eram prea în mijloc și ne-a pus să ne ducem într-un colț. Noi nu vindem țigări, pe ei nu îi văd, dar pe noi…”, ne-a mai spus femeia.

One thought on “FOTO Doi soți din Botoșani vând mure în piață pentru a-și putea trimite fetițele la școală. „Ne ajută și ele în grădină”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *