Judecătoria Botoșani a anulat candidaturile unui partid pentru Consiliul Local al municipiului Botoșani

Judecătoria Botoșani a anulat candidaturile depuse de Partidul Alianța pentru Unirea România (AUR) pentru Consiliul Local al municipiului Botoșani. AUR a depus o listă cu trei candidați pentru CL, însă toți erau bărbați. Legea prevede că partidele au obligația de a include pe liste ambele sexe, iar această condiție nu a fost îndeplinită de AUR.

Biroul Electoral de Circumscripție Municipal Botoșani a admis, printr-o scăpare, lista de candidați, însă juristul Primăriei, Oana Georgescu, a atacat, în nume propriu, în instanță Hotărârea 22 a BECM. Instanța a dat câștig de cauză juristei, respingând candidaturile.

Decizia a fost luată după o situație similară înregistrată la Consiliul Județean Botoșani.

Solutia pe scurt: Admite contestaţia formulată de petenta Georgescu Oana Gina în contradictoriu cu intimatul Biroul Electoral de Circumscripţie Municipal nr.1 Botoşani. Modifică Hotărârea nr. 22 din 18.08.2020 d a intimatului în sensul că Respinge candidatura şi propunerea listei de candidaţi la funcţia de Consilieri locali ai Municipiului Botoşani, Jud.Botoşani depuse de Alianţa pentru Uniunea Românilor. Cu drept de apel ce se depune la Tribunalul Botoşani în termen de 24 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică.

 

Partidul respins pentru că nu a depus liste cu canndidați de ambele sexe a contestat în instanță decizia Biroului Electoral Județean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *