Zeci de societăți comerciale din Botoșani, verificate de polițiști. Amenzi pentru nerespectarea măsurilor impuse în stare de alertă


Zeci de sancțiuni date de oamenii legii la Botoșani pentru încălcarea măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

Controalele au avut loc pe 22 august, fiind angrenate toate structurile teritoriale ale M.A.I., împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Astfel, efective de poliție, jandarmerie, poliție locală, pompieri, precum și reprezentanți ai Ministerului Muncii, Ministerului Sănătății, Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în trafic, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Botoșani.

Cu această ocazie, au fost verificate 56 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Echipele mixte de control au aplicat 51 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 26.000 de lei.

 ”Doua dintre sanctiuni au fost aplicate operatorilor economici pentru nerespectarea masurilor privind diminuarea impactului tipului de risc, valoarea acestora fiind de 6.000 de lei”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *