Autorul unuia dintre cele mai grave accidente din Botoșani, dat în urmărire de Poliție

Autorul unuia dintre cele mai grave accidente rutiere produs în Botoșani a fost dat în urmărire internațională. Este vorba de Florin Stănescu, unul dintre cei doi șoferi implicaţi în accidentul rutier produs pe 30 aprilie 2016 (în seara de Înviere) în orașul Darabani şi soldat cu decesul unei tinere de 22 de ani, Anda Dănăilă. dar și cu rănirea altor persoane.

Acesta a fost condamnat la opt ani, şapte luni şi zece zile de închisoare cu executare pentru omor, tentativă de omor calificat, conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei de drumurile publice.

accident la Darabani -BotosaniÎn baza sentintei penale nr.174/30.10.2017 Tribunalul Botosani, a emis mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea nr. 351/2017/01.04.2019, prin care condamna pe inculpat la 8 ani, 7 luni si 10 zile inchisoare, pentru comiterea infractiunilor de omor, tentativa la infractiunea de omor calificat, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante si impiedicarea sau ingreunarea circulatiei pe drumurile publice”, se arată pe pagina oficială a Poliției Române.

Deși se afla sub control judiciar, acesta a reușit să dispară de la adresa pe care o comunicase Poliției, undeva în municipiul Cluj Napoca. Când și-a primit condamnarea, polițiștii au mers să îl ridice, însă nu l-au mai găsit.

Botoșăneanul de 50 de ani a primit condamnarea de la Curtea de Apel Suceava pe 1 aprilie 2019 alături de celălalt bărbat implicat în accident, Emil Bujor.

În seara de Înviere din 2016, Florin Stănescu și Emil Bujor au mers la băut, iar apoi au decis să se ia la întrecere cu mașinile. În timp ce rulau cu viteză pe strada 1 decembrie din Darabani, cei doi au observat că din sensul opus venea un Volkwagen Golf condus regulamentar de Anda Dănăilă, iar pe același sens cu ei se afla și o căruță.

Pe fondul cursei ilegale, mașinile celor doi au intrat în coliziune, după care autoturismul condus de Florin Stănescu a intrat violent în mașina tinerei de 22 de ani, în timp ce autoturismul lui Emil Bujor a lovit din spate căruța.

În urma accidentului, a rezultat decesul tinerei, iar fratele ei, Şerban Giovani Dănăilă, a fost rănit grav. De asemenea, au fost răniți și trei persone aflate în căruță.

 

Şoferii acuzaţi de uciderea unei tinere din Darabani, trimişi în judecată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *