Motoferastrăul Stihl MS 211, echipat cu unul dintre cele mai puternice modele de lanț de drujbă

Compania germana Stihl este unul dintre cei mai mari si apreciati producatori de motoferastraie la nivel mondial, iar modelul MS 211, pe care vi-l vom prezenta in continuare, nu face exceptie.

Modern, usor manevrabil si confortabil, acest echipament pe benzina este dotat cu sistem ErgoStart si cu functia de intindere rapida a lantului de drujba. Motoutilajul este „prietenos” atat cu utilizatorii, gratie nivelului redus al vibratiilor, cat si cu mediul inconjurator, tinand cont de cantitatea mica de noxe emise.

In ceea ce priveste utilizarile motoferastraului Stihl MS 211, dotat cu un lant drujba puternic si eficient, acestea sunt variate: pentru taierea lemnelor de foc, constructii din lemn, pentru doborarea pomilor cu diametre de pana la 30 de centimetri, dar si alte activitati din gradina.

Avand in vedere intrebuintarile sale, acest echipament este destinat atat profesionistilor, cat si amatorilor, dotarile de siguranta fiind si ele unele fara cusur. De altfel, toate calitatile acestui produs reflecta filosofia si modul de lucru german: profesionalism, eficienta, grija pentru utilizator.

Inainte de a trece in revista principalele specificatii tehnice ale acestei drujbe, trebuie precizat ca este dotata cu un sistem de filtrare a aerului cu separare preliminara si satisface toate cerintele severe ale EU II si EPA II in ceea ce priveste gazele de evacuare.

Produsul este disponibil in doua variante, MS 211 C-BE si MS 211 PD3, iar in continuare vom vedea caracteristicile primei serii dintre cele mentionate:

Capacitate cilindrica – 35,2 centimetri cubi;

Putere – 1,7 kW / 2,3 CP;

Greutate – 4,6 kilograme;

Raport greutate-putere – 2,7 kg/kW;

Nivel presiune acustica – 100 dB;

Nivel putere acustica – 113 dB;

Valoare vibratii – 3,5 m/s2;

Tip lant drujba – STIHL Oilomatic 3/8″;

Pas lant – 3/8″ P;

Lant standard – PICCO MINI 61 PMN;

Volum rezervor – 0,27 de litri;

Pinion – 6 dinti;

Frana lant drujba – QuickStop;

Lungime de taiere – 35 de centimetri;

Volum rezervor ulei – 265 de centimetri cubi;

Durata expunere zilnica – 3,7 ore.

In ceea ce priveste dotarile acestui motoferastrau, ele sunt numeroase si acopera toate functionalitatile principale ale unui astfel de utilaj:

– busoane pentru rezervor fara scule suplimentare, pentru o deschidere si inchidere rapida a rezervoarelor de combustibil si ulei;

– comanda monobloc, de la o singura maneta, pentru o pornire rapida si siguranta sporita, intrucat mana dreapta ramane permanent pe manerul drujbei;

– compensator STIHL, un sistem de reglare din carburator, care asigura mentinerea puterii motorului, calitatea gazelor de evacuare si un flux de combustibil constant, in ciuda acumularii de murdarie in filtrul de aer;

– dispozitiv pentru intinderea lantului de drujba, direct de la roata de reglare;

– pompa manuala de combustibil, care transporta benzina in carburator printr-o simpla apasare de buton, reducand astfel cursele de demaraj dupa o pauza de functionare mai indelungata;

– sistem anti-vibratii, care reduce miscarile motoferastraului in timpul functionarii, asigurand un grad sporit de confort utilizatorului;

– sistem Ematic pentru ungerea lantului, compus din sina de ghidaj, lant Oilomatic si pompa de ulei cu reglaj de cantitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *