Controale în școlile din județ pentru a vedea dacă sunt pregătite pentru începerea anului școlar pe timp de pandemie. Ce se întâmplă cu școlile fără dotări

clasa fara elevi la BotosaniPrefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a emis un ordin prin care a dispus controale în toate școlile din județ, pentru a vedea dacă sunt asigurate condițiile necesare deschiderii noului an școlar pe timp de pandemie.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat că în acest an activitatea de control va fi una mai complexă, având în vedere măsurile impuse pentru combaterea  răspândirii virusului COVID 19

Am atras atenția că avem de verificat tot ceea ce înseamnă număr de bănci, tipuri de bănci, iar acolo unde băncile nu se pot desface se pun separatoare pentru elevi. În cursul anului școlar cancelariile nu vor fi folosite tot pentru combaterea epidemiei”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va fi cel care aviza fiecare unitate de învățământ în parte.

Prefectul a precizat că sunt trei scenarii de risc privind condițiile în care va începe școala, iar în acele unități de învățământ unde nu se vor face dotări, se va aplica scenariul trei iar cursurile se vor face online.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a cerut primarilor asigurarea de fonduri pentru dotarea școlilor cu materiale sanitare, dezinfectanți și măști. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *