Cum vede Marius Croitoru noul sezon pentru FC Botoșani. „ Ne dorim ca acest an să repetăm ce am realizat anul trecut”

FC Botoșani va deschide noul sezon al Ligii 1, vineri, de la ora 18:15, contra celor de la FC Argeș. După meciul de la Pitești, pentru echipa antrenată de Marius Croitoru urmează, pe 27 august, duelul cu Ordabasy, din turul întâi preliminar al Europa League.

Înaintea noului sezon, alături de Andrei Chindriș, care este aproape să semneze cu belgienii de la Mouscron, există o ofertă tentantă și pentru Reagy Ofosu, spun oficialii FC Botoșani.

Pentru mine transferurile sunt jucătorii care au rămas, nu cei care au venit, pentru că, atâta timp cât lucrurile merg bine, nu avem de ce schimba și ce schimba. Eu consider că am făcut un an bun, numai că am dorit să mă întăresc exact acolo unde am avut nevoie. Mi-am dorit să aduc unul- doi fundași centrali, în cazul în care Chindriş îmi va pleca. Consider că pe celelalte posturi sunt jucători ca îi pot înlocui imediat în cazul că vor pleca”, spune Marius Croitoru.

Tot el susține că va fi dificil, dacă nu au plecat până acum, să plece de aici încolo.

Deja am un schelet de echipă, am o echipă formată și ar fi păcat să plece jucătorii pe parcursul campionatului, cum s-a întâmplat aul trecut. Mă aştept de la zi la zi, de la etapă la etapă, în funcţie de forma pe care o vor arăta jucătorii mei, să îmi plece şi atunci am o problemă pentru că jucătorii pe care am vrut să îi aduc acum nu i-am adus că nu am avut loc şi între timp probabil îşi vor găsi echipă şi va fi foarte greu să aduc alţii”, spune Croitoru.

Suceveanul Florin Plămadă în vârstă de 28 de ani a revenit sub culorile roș-alb-albastre după ce a mai jucat la Metaloglobus și Petrolul Ploiești. Baba Touré este de origine franceză, are 26 de ani și a jucat la Le Puy Foot, USL Dunkerque, echipe din Liga a 3-a din Franța.

Gata de start. Vacanţa scurtă. Alţii au avut mai scurtă. Trebuie să ne adaptăm. Asta este realitatea şi nu avem ce face. Trăim vremuri dificile şi atunci obligaşţia noastră este să ne adaptăm şi probabil cel care se va adapta mai repede şi mai bine va avea câştig de cauză. Ne dorim ca acest an să repetăm ce am realizat anul trecut. Pentru noi ar fi o confirmare a valorii pe care băieţii o au. Suntem favoriţi. Nici nu concep altfel. O echipă care joacă în UEFA cu o echipă nou promovată, e şi normal să fim favoriţi. Nu mă interesează adversarul, ci mă interesează ce fac băieţii mei. Cuvântul meu este atitudine, pentru că valoric Botoşaniul este net superior, dar nu este de ajuns şi atunci trebuie să ai atitudine, pentru că singurul lucru care face diferenţa este atitudinea”, spune antrenorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *