Seminarul „Prezentarea  legislațiilor naționale din Ucraina și România pentru gestionarea situațiilor de urgență și a bunelor practici  specifice serviciilor locale Novoselița și Vlădeni”, desfășurat la Botoșani

 

 

 

 

 

 

 

 

În zilele de 13 și 14 august 2020, partenerii proiectului ,, Cooperare transfrontalieră între serviciile de salvare și apărare împotriva incendiilor”,cod ENI 2SOFT/4.2/89 – comuna Vlădeni din județul Botoșani(RO) și orașul Novoselița, regiunea Cernăuți(UA)  – au organizat seminarul intitulat ,, ,,Prezentarea  legislațiilor naționale din Ucraina și România pentru gestionarea situațiilor de urgență și a bunelor practici  specifice serviciilor locale Novoselița și Vlădeni ”. Au participat 30 de membri ai grupului țintă al proiectului – 15 din România și 15 din Ucraina și alți factori interesați: reprezentanți ai administrațiilor publice locale , mass-media, fermieri etc.

Noile cunoștințe acumulate de către participanți și schimbul de experiență   realizat au constituit  modalități practice  pentru dezvoltarea managementului situațiilor de urgență  din cele două comunități și de multiplicare a cooperării  transfrontaliere  în aria geografică a Programului Operațional Comun RO-UA 2014-2020.

Valoarea totală a proiectului este de 331.100 euro, din care asistența financiară nerambursabilă a Uniunii Europene este de 297.990  euro.  Proiectul se implementează în România, jud. Botoșani, comuna Vlădeni și în Ucraina, orașul Noua Suliță pe o durată de 12 luni.

Detalii suplimentare se pot obține de la  Gheorghe Ciobanu, manager  comunicare,

tel:  0741-200304,fax. 0231551500, e-mail [email protected].

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *