Și-a depus canditura pentru o funcție de consilier local, dar Judecătoria Botoșani i-a șters numele de pe listă

foto: realitatea.net

Un bărbat din comuna Cristești și-a depus candidatura pentru funcția de consilier local, însă a avut ghinionul să fie contestat. Gheorghe Maxim a vrut să participe la alegerile din 27 septembrie pe lista de candidați ai Partidului Pro România, însă o altă persoană i-a contestat candidatura, iar Judecătoria Botoșani a decis să „înlăture numele candidatului de pe listă”.

Solutia pe scurt: Admite contestaţia. Respinge candidatura numitului Maxim Gheorghe pe lista de candidaţi depusă de Partidul PRO ROMÂNIA şi pe cale de consecinţă înlătură numele candidatului din listă. Cu drept de recurs în termen de 24 ore de la pronunţare la instanţa ierarhic superioară. Cererea de recurs se depune la Judecătoria Botoşani

Decizia de respingere a acestei candidaturi a fost luată ca urmare a faptului că, în luna decembrie a anului trecut, Gheorghe Maxim, care a mai deținut calitatea de consilier local, a fost găsit incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI).

În perioada deţinerii funcției de consilier local (mandatul 2016 – 2020), o societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deţine calitatea de asociat unic și funcţia de administrator, precum și calitatea de angajat cu contract individual de muncă, a furnizat produse Primăriei comunei Cristești, în valoare totală de 22.836 lei. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, a transmis ANI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *