Listele de candidați ai PMP pentru Consiliul Județean Botoșani, acceptate parțial. Candidatura lui Corneliu Popescu la șefia CJ, validată

Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean (BECJ) a adoptat, sâmbătă, o hotărâre privind acceptarea parţială a candidaturilor depuse de Partidul Mişcarea Populară (PMP) pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi pentru funcţiile de consilier judeţean.

Membrii BECJ Botoşani au decis, cu unanimitate de voturi, acceptarea candidaturii depuse de PMP pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, candidatul PMP pentru  această funcţie fiind Corneliu Popescu.

De asemenea, membrii BECJ au acceptat parţial candidaturile depuse de PMP pentru funcţia de consilier judeţean, în sensul că au fost validate candidaturile persoanelor aflate pe poziţiile 1-40, fiind respinse candidaturile persoanelor aflate pe poziţiile 41 şi 42 ale listei.

Respingerea candidaţilor aflaţi pe poziţiile 41 şi 42 din lista depusă de PMP a fost făcută în condiţiile în care numărul candidaţilor înscrişi pe liste poate fi de maxim 40, ceea ce reprezintă numărul de mandate de consilier judeţean (32) la care se poate adăuga cel mult un sfert din numărul de mandate stabilit prin Ordinul 286/15 iulie 2020 emis de prefectul judeţului Botoşani. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *