Două avertizări meteo, una de Cod galben, pentru județul Botoșani. Ce anunță meteorologii!

Meteorologii au emis, sâmbătă dimineață, două avertizări meteo de vreme rea, din care un este de Cod galben pentru județul Botoșani.

Astfel, în intervalul 15 august, ora 10:00 – 16 august, ora 10:00, Botoșaniul se află sub cod galben de ploi.
În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

A doua informare este valabilă în intervalul 16 august, ora 10:00 – 16 august, ora 23:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică.
În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a țării, dar îndeosebi în jumătatea de vest. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe suprafețe mici 40…50 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *