Astăzi este Adormirea Maicii Domnului. Ce nu trebuie să faci sub nicio formă în această zi

Astăzi este hram la Biserica din Stăuceni

Adormirea Maicii Domnului are loc în fiecare an pe data de 15 august. Românii sunt obligați să nu facă acest lucru în această zi sfântă. Adormirea Maicii Domnului are loc în aceași zi cu Ziua Marinei Române.

Majoritatea românilor nu știu să facă diferența între cele două zile când este preznuită Maica Domnului. Pe 15 august, creștii prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare care este cunoscută și sub numele de Sfânta Maria Mare. Ulterior, pe data de 8 septembrie, românii  prăznuiesc Nașterea Maicii Domnului, sărbătoare cunoscută și sub numele de Sfânta Maria Mică.

Calendarul popular arată anumite diferențe între cele două sărbători importante. Mai precis, Adormirea Maicii Domnului reprezintă ziua în care se face trecerea de la vară la toamnă. Tot pe 15 august, marinarii sărbătoresc Ziua Marinei. Este considerat că Sfânta Maria îi ocrotește pe marinari.

Ziua de 15 august a devenit zi liberă pentru angajați încă din 2009. Pe lângă România, mai sunt alte țări care prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului, precum: Franța, Belgia, Spania, Italia, Grecia, Luxemburg, Austria, Polonia, Portugalia și anumite landuri din Germania.

Având în vedere că pe data de 15 august este prăznuită Adormirea Maicii Domnului, nu este bine să urezi ”La mulți ani!” persoanelor care poartă numele de Maria sau alte derivate ale acestui nume. Acest lucru este considerat drept mare păcat dacă luăm în considerare că pe 15 august se pomenesc morții.

Așadar, onomastica celor care poartă numele de Maria sau alte derivate ale acestuia este sărbătorită pe data de 8 septembrie, atunci când este Sfânta Maria Mică sau Nașterea Maicii Domnului.

Începând de pe 15 august se dă undă verde nunților și târgurilor. Tot în această perioadă încep praznicele de pomenire a morților.

În anumite zone din Moldova, în ziua praznicului, femeile merg la biserică unde duc cele mai frumoase flori pe care le au în grădină, struguri, prune și faguri de miere. Acestea sunt date în amintirea celor care au decedat.

În Maramureș, tradițiile și obiceiurile de Sfânta Maria Mare sunt respectate cu sfințenie și în ziua de azi.

Dacă în această zi înfloresc trandafirii, se consideră că toamna va fi lungă.

Sursa: Capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com