Roxana Florentina Țurcanu, candidat ALDE la Primăria Botoșani: Să facem din Botoșani un oraș în care să se vină, nu unul din care se pleacă!

Roxana Florentina Țurcanu este singura femeie care și-a asumat rolul de candidat la funcția de primar al municipiului Botoșani, la alegerile locale din 27 septembrie. Ca lider ALDE Botoșani a înțeles că în politică nu este loc de teamă, iar participarea sa la alegerile municipale este un mod concret de a demonstra că femeile pot lupta pe scena politică, cot la cot cu bărbații.

Argumentul suprem în luarea acestei decizii l-a constituit nevoia de schimbare, de îmbunătățire a vieții sociale a botoșănenilor, care, din păcate, în număr tot mai mare, preferă să emigreze în țările dezvoltate ale Europei sau să își caute de lucru în orașele mari ale României.  

Sunt mamă și privesc viitorul prin ochii copiilor mei. Mă îngrijorează perspectivele și încerc să mă pun în pielea părinților ai căror copii își fac studiile în marile centre universitare din țară sau din străinătate. Generația tânără este bine pregătită, dar din păcate, nouă nu ne mai folosește! De ce s-ar întoarce tinerii licențiați la Botoșani? Ce șanse au ei să își pună în valoare cunoștințele și abilitățile dobândite în timpul studiilor, aici?  Sunt la bază profesor, iar acum antreprenor, lucru care îmi permite să pot privi lucrurile din unghiuri diferite. Pentru mine un lucru este clar: dacă nu identificăm soluții de susținere și de atragere a tinerilor specialiști, îi vom pierde!”, a spus Roxana Florentina Țurcanu

Candidata ALDE la primăria Botoșani vine cu soluții pentru stimularea tinerilor de a-și dezvolta la nivel local o afacere, astfel încât aceștia să își dorească să rămână în municipiul Botoșani.

„Recunoaștem sau nu, mediul de afaceri botoșănean constituie motorul economiei locale, de aceea cred că o soluție sigură de a ridica municipiul nostru, este aceea de a oferi sprijin absolvenților de studii superioare pentru a-i stimula să își dezvolte propriile proiecte de dezvoltare. Puterea lor creatoare, spiritul inovator și energia, pot fi puse în valoare cu suportul primăriei, prin alocarea de fonduri destinate activităților pentru tineret și pentru funcționarea mecanismelor de consultare a acestora. Totodată, ne gândim să realizăm întâlniri periodice cu antreprenorii locali, să creăm parteneriate și să întărim legăturile interinstituționale cu agențiile care gestionează și alocă  fonduri europene, astfel încât să putem direcționa tinerii noștri specialiști, pentru a beneficia ulterior de cunoștințele și abilitățile lor tehnice. Trebuie să facem din Botoșani un oraș în care tinerii să își dorească să se întoarcă și să se dezvolte!”, a mai declarat președinta ALDE Botoșani.

Dacă va ajunge edilul municipiului Botoșani, reprezentata ALDE – Roxana Florentina Țurcanu, și-a propus să sprijine tinerii specialiști, astfel încât aceștia să poată identifica la nivel local, oportunități reale de dezvoltare.

Sursa: comunicat ALDE

One thought on “Roxana Florentina Țurcanu, candidat ALDE la Primăria Botoșani: Să facem din Botoșani un oraș în care să se vină, nu unul din care se pleacă!

 1. Nu mai privi prin ochii propriilor copii ca ei au viitorul asigurat indiferent de cat si cum ii va duce capul.
  Priveste prin ochii miilor de copii care au NIMIC si care pot cu adevarat.
  Si-avem multi, prea multi la Botosani.
  Daca vei face sa fie bine in continuare doar copiilor tai/vostri va fi vai si-amar.
  Iar chestiunea : La Botosani sa se vina ca sa nu se plece suna a la Hagi – sa fie bine ca sa nu fie rau.
  Chiar atat de putine cuvinte are limba romana de le siluiti doar alea 100 pe care le cunoasteti ?!
  Hai, mai multa inventivitate si … minte-ma frumos ca de facut vei face nimic. Traditiile celulei de baza a societatii (familia, nu?!) ar fi pacat sa se schimbe ca ne-am uita trecutul. Iar u om fara trecut nu are nici viitor.
  Slabut, chiar prea slabut pentru a campanie electorala care va fi atipica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com