Șoferii nu vor mai fi obligați să aibă cu ei polița RCA pe hârtie

Autoritatea de Supraveghere Financiară a pus miercuri în dezbatere publică un proiect prin care șoferii nu vor mai fi obligați să prezinte polița RCA în varianta printată, pe hârtie, fiind suficientă o variantă electronică. Proiectul ar putea fi adoptat peste 10 zile.

”Conducătorii auto vor putea prezenta agenților de poliție, la un eventual control, și varianta electronică a poliței RCA. Prin urmare, nu va mai fi necesar ca șoferii să aibă asupra lor contractul de asigurare obligatorie auto doar în format original, pe suport de hârtie. De asemenea, valabilitatea poliței RCA va putea fi verificată și prin interogarea bazei de date AIDA, dezvoltată și administrată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, ce conține informații cu privire la asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României și prin care se certifică existența unui contract RCA valabil la data verificării”, se arată într-un comunicat al ASF.

Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare a salutat decizia noului președinte al ASF, Nicu Marcu, privind implementarea acestui proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *