Românii pierd o zi liberă în august 2020. Ce se întâmplă cu bugetarii

Ziua de 15 august, în care se sărbătorește Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria Mare), este liberă pentru toți salariații din România, conform Codului Muncii, fiind considerată sărbătoare legală.

Românii care vor lucra în această zi trebuie să primească două zile libere plătite, care pot fi folosite în următoarele 30 de zile. De asemenea, pot fi recompensați cu plata dublă a unei zile de muncă.

Anul 2020 vine însă cu o schimbare, iar românii pierd ziua liberă pentru că aceasta pică sâmbăta. Pentru acest motiv, oamenii nu vor bifa această zi ca fiind una liberă.

Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare este marcată în calendar pe data de 15 august. Este una dintre cele mai mari sărbători din an. De această zi sunt legate mai multe obiceiuri și superstiții, din diferite zone ale țării. Se spune că Maica Domnului este şi ocrotitoarea marinarilor.

Salariații vor beneficia de următoarea zi liberă abia spre finalul lunii noiembrie, când vor benefia din nou de un week-end prelungit. Sfântul Andrei se sărbătorește pe 30 noiembrie, iar românii vor avea zi liberă de la stat. Și pentru că această sărbătoare pică într-o zi de luni, bugetarii vor avea parte de un week.end prelungit, începând de pe 28 noiembrie.

Sursa: RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *