Ce a pățit un brancardier care a mințit că nu a avut contact cu un infectat COVID-19, deși soția sa era bolnavă

Procurorii timișoreni au întocmit dosar penal pe numele unui angajat al Spitalului Judeţean Timişoara care a declarat, la triajul epidemiologic, că nu a avut contact cu vreun caz confirmat cu COVID-19, deşi soţia sa a fost infectată cu SARS-CoV-2.

Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, Spitalul Clinic Judeţean de Urgentă “Pius Brânzeu” Timişoara a făcut, în data de 10 iulie a.c. plângere penală faţă de un angajat care în datele de 18 şi 20 iulie cu ocazia efectuării triajului epidemiologic, a declarat pe propria răspundere că nu a intrat în contact direct cu un caz confirmat Covid-19, deşi cunoştea că anterior soţia sa a fost confirmată ca fiind infectată cu virusul SARS – CoV – 2.

”Totodată, la data de 20.07.2020, angajatul unităţii spitaliceşti a fost confirmat ca fiind infectat cu virusul SARS – CoV – 2 (COVID – 19), existând astfel indicii ale nerespectării măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”, se arată în comunicat.

Procurorii au întocmit dosar penal, în acest caz.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Timişoara, este vorba de un brancardier a cărui soţie a fost confirmată cu COVID – 19 şi este simptomatică, ea fiind angajată la compania de procesare a cărnii Smithfield din judeţul Timiş, unde de mai multă vreme există un focar şi unde peste 200 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus.

Sursa: StirileProtv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *