Percheziții cu mascații la locuința unui tânăr de 20 de ani. Cum a furat bunuri și bani din mai multe mașini parcate în curțile unor botoșăneni

mascati, stiri, botosaniUn tânăr de 20 de ani din  Suceava, care a comis mai multe furturi în locuințe din Botoșani, a fost reținut. 

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, pe 9 august, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani, au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele tânărului, cercetat sub aspectul comiterii a trei infracțiuni de furt calificat și o infracțiune de tantativă la furt calificat.

 Astfel, în noaptea de 17 spre 18 iunie, acesta, ar fi pătruns, fără drept, pe proprietatea persoanei vătămate, un bărbat de 57 de ani, din comuna Curtești, prin escaladarea gardului ce împrejmuiește locuința și profitând de faptul că autoturismele parcate în curte, erau neasigurate, ar fi pătruns în acestea ocazie cu care ar fi sustras bunuri și bani, creând un prejudiciu estimat la suma de 5.000 de lei.

  De asemenea, în noaptea de 18 spre 19 iunie, tânărul de 20 de ani, ar fi pătruns fără drept pe proprietatea persoanei vătămate, un bărbat de 55 de ani, prin escaladarea gardului ce imprejmuiește locuința sa, din comuna Mihai Eminescu și profitând de faptul că cele trei autoturisme aflate în curte erau neasigurate, ar fi pătruns în acestea și ar fi sustras bunuri si documente, prejudiciul fiind estimat la suma de 11.500 de lei.

 ”În urma activităților operativ-informative desfășurate de către polițiști, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptelor, iar în data de 9 august, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului de Investigații Criminale Suceava și cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința tânărului de 20 de ani, din municipiul Suceava”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani. 

 Cu ocazia percheziției, la locația vizată au fost identificate mai multe mijloace materiale de probă și bunuri care să intereseze cauza, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar tănărul a fost condus la sediul poliției  în baza unui  mandat de aducere, ulterior fiind dispusă reținerea sa pentru 24 de ore.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com