Dramatic! Povestea adolescentului din Botoșani care a suferit aproape 50 de operații în doar cinci ani

Un adolescent de 15 ani, din comuna Dângeni, trece prin clipe dramatice după ce a suferit arsuri pe 85% din suprafața corpului. Gabriel Miron a avut parte de un incident nefericit care i-a dat viața peste cap, și nu doar lui, ci întregii familii. Când Gabriel avea zece ani, mama sa vopsea uşa de la intrarea în casă şi cutia cu vopsea a fost lăsată în apropierea unei surse de foc. Băieţelul de 10 ani nu a observat cutia şi într-un moment de neatenţie a rasturnat vopseaua în foc. Într-o secundă copilul era o flacără vie. A suferit arsuri pe 80-90% din suprafața corpului, iar medicii de la Spitalul de Arşi din Capitală i-au dat şanse aproape de zero de supravieţuire.

Tatăl nu l-a lăsat singur şi timp de peste patru luni a stat cu el în spital. A asistat la toate procedurile şi a trecut prin chinurile iadului alături de fiul său. Nu a încetat să spere într-un miracol şi deşi mama copilului i-a cerut să permită ca statul să le ia copilul în grijă pentru că devenise un adevărat chin, tatăl a ales să rămână alături de fiul său şi să nu îl abandoneze. Mama a plecat de lângă familie şi nimeni nu mai ştie nimic de ea.

Suferinţa tatălui se citește pe chip. Ar face orice să-și vadă băiatul mai bine, să nu mai sufere atât de mult. De aproape 5 ani merg regulat la București pentru investigații și tratamente, intervenții chirurgicale. Ultima oară au fost în decembrie 2019. Trebuiau să meargă din nou în martie 2020, dar din cauza pandemiei nu a riscat să-şi expună copilul.

Tatăl este asistentul copilului, îl pansează, îi tratează rănile care apar de la o zi la alta, deoarece copilul este în creștere, iar pielea se întinde și îi provoacă des sângerări. Uneori are dureri groaznice, dar tatăl mereu este alături de Gabriel cu o vorbă bună, o încurajare. Suferă în tăcere, dar pentru copil încearcă să se încurajeze. Până în prezent, Gabriel a suferit aproximativ 50 de operații, mult prea multe pentru orice om. Deşi a învăţat doar de acasă, copilul a urmat cursurile şi a terminat clasa a VIII-a cu o medie bună. Din toamnă va merge la liceu la Truşeşti, însă studiile le va continua de acasă.
Gabriel și tatăl său au nevoie de ajutor financiar pentru a putea continua lupta pentru supraviețuire. Toți cei care vor să îi ajute, îi pot contacta la nr. de telefon 0758696514.

Donații se pot face și în contul Asociației Susține-i pe cei de lângă tine, în conturile ÎN LEI RO17BTRLRONCRT0557162501, ÎN EURO RO64BTRLEURCRT0557162501.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *