FOTO Corina Dănuță și Constantin Rotaru, candidații Partidului Puterii Umaniste (social liberal) la Primăria Botoșani și CJ

Corina Dănuță și Constantin Rotaru sunt candidații Partidului Puterii Umaniste (social liberal) pentru Primăria municipiului Botoșani, respectiv Consiliul Județean (CJ) Botoșani. Lansarea candidaților a avut loc sâmbătă, pe Pietonalul Unirii. Pe lista pentru Consiliul Județean și Consiliul Local se află Anca Rotaru, Simona Bordianu, Andrei Paramanov și Ana Maria Atitienei.
Candidata partidului pentru Primăria Botoșani, Corina Dănuță, nu are experiență în politică, dar spune că este determinată să lupte pentru binele Botoșaniului.

Gândul este unul singur: este lupta și dorința de a ajuta clasa de mijloc care este cel mai important contributor al acestei campanii politici și în general al bunului mers al societății. Nu promitem canalizări, drumuri, asfaltări deoarece le-au promis alții. Noi, începând de acum, facem!”, spune Corina Dănuță.

În prezent, organizația politică desfășoara campania Inimi pentru inimi, iar săptămâna aceasta va fi demarată inițiativa unui proiect prin care se încearcă educarea copiilor, a tinerilor, viitori adulți, cu privire la necesitatea unor ore de nutriție predate în școli, desființarea acestor chioșcuri alimentare care sunt lipite de gardurile tuturor școlilor și liceelor, unde se vând băuturi alcoolice, țigări.

Campania Inimi pentru Inimi se adresează copiilor, vârstnicilor, persoanelor defavorizate, care nu au posibilități materiale sau nu au acces la sistemul medical din cauza pandemiei  și nu au reușit să își monitorizeze atent starea de sănătate.

„Oferim posibilitatea ca o parte din aceste persoane, în funcție de scrisorile medicale și de condițiile de încadrare ale lor să le putem oferi gratuit aceste beneficii”, spune Corina Dănuță.

De cealalată parte, Constantin Rotaru, candidatul PPU la funcția de președinte al CJ Botoșani, merge pe ideea că „omul sfințește locul” și nu pe promisiuni electorale fără temei.

„Pornim la drum, în primul rând, fără promisiuni electorale, fără a promite că dăm ceea ce nu putem să dăm, cu promisiunea că vom munci, vom fi alături de oameni, ne implicăm 100%, credem în ceea ce facem. Suntem un grup de oameni inimoși, care ne-am strâns într-un timp foarte scurt și dorim să facem lucrurile pe care ceilalți le-au promis în fel și fel de campanii de-a lungul timpului și nu au vrut să le facă, n-au putut, n-au știut. Noi încercăm, prin muncă, să le facem”, spune Constantin Rotaru.

Acesta se arată siderat de faptul că în aceste timpuri, în județul Botoșani încă sunt foarte multe localități în care se trăiește fără canalizări, fără drumuri, chiar și fără curent electric.

Este păcat pentru că se poate, sunt și portițe și pârghii de ale face, bani din toate sursele posibile, atât de la Guvern, cât și din afară, dar trebuie un om gospodar, pus la locul lui, care să facă cu drag tot ceea ce este de făcut”, spune Rotaru.

Organizația umanistă din Botoșani își propune, la aceste alegeri, să treacă pragul electoral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *