Salonul Internațional de Artă Naivă „Gheorghe Sturza”, închinat memoriei Margaretei Mihalache, la Botoșani

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, având drept parteneri Direcția Județeană pentru Cultură Botoșani și Uniunea Creatorilor de Artă-Filiala Iași, organizează în perioada 8 – 31 august 2020 cea de a VIII-a ediție a Salonului Internațional de Artă Naivă „Gheorghe Sturza”, închinată memoriei Margaretei Mihalache, expert al Ministerului Culturii din 2012 și consultant artistic al C.J.C.P.C.T., care a reînviat expozițiile de artă naivă la Botoșani, începând din 2 noiembrie 2009.

  Vernisajul expoziției de Artă Naivă se va bucura de prezența criticului de artă Felicia Acsinte și va avea loc sâmbătă, 8 august 2020, ora 1200, în sediul Direcției Județene pentru Cultură, str. Unirii, nr.10, în „Casa Văsescu”, aflată pe Pietonalul Unirii.

  Prezentarea expoziției va fi continuată cu lansarea volumului trilogie („Misterul lupului alb”, „Drumul spre lumină”, „Diluviul durerii”), avându-l ca autor pe recunoscutul artist naiv ieșean, Calistrat Robu, care și expune pictură naivă.

  Pe simeze vor fi văzute lucrări de artă naivă a unui număr de 44 artiști din România și din Israel, S.U.A., Franța, Italia, Cehia, Slovacia, Lituania, Finlanda.

  Expoziția va fi deschisă publicului până pe data de 31 august 2020.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com