Directorul Urban Serv, despre Flutur: Nu poți să iei angajați de la o societate pe care o controlezi 100% și să  îți faci campanie electorală în cimitire

Directorul Urban Serv Botoșani, Bogdan Buhăianu, răspunde acuzelor aduse de primarul Cătălin Flutur, cum că operatorul nu și-ar face treaba în cimitire și că au fost angajați ai societății care lucrau în cimitirul din Tocileni. 

Buhăianu recunoaște că cimitirele Pacea, respectiv Eternitatea nu arată bine, însă spune că societatea acționează doar în baza unor contracte. 

Directorul Urban Serv mai spune că primarul municipiului Botoșani s-a folosit de o direcție pe care o controlează 100% pentru a-și face campanie electorală în cimitire.

A folosit angajați ai Direcției de Servicii Publice Sport și Agrement. Au fost două-trei exerciții de forță în două-trei zile în cele două cimitire, cu 15-20 de angajați scoși de la muncă de la DSPSA și care nu și-au făcut treaba în altă parte a orașului sau care sunt în plus pe organigramă.  Au făcut un exercițiu de forță, o campanie electotrală pe bani publici, pentru a arăta că se poate face curățenie în cimitire cu 15-20 de angajați luați din altă parte. Aș fi salutat dacă făcea această activitate într-un mod benevol sau printr-un ONG sau în timpul liber al dumnealui sau al domnului Țurcanu (nr. Eugen Țurcanu directorul DSPSA). Dar nu putem folosi angajați pe bani publici pentru a face campanie electorală. Aceste probleme sunt în cimitire de ani de zile. Nu poți să iei angajați de la o societate pe care o controlezi 100% și să  îți faci campanie electorală în cimitire. A fost doar un exercițiu de imagine”, a precizat Buhăianu.

În ceea ce privește acuzele aduse de Flutur privind folosirea unor angajați ai Urban Serv pentru curățirea unor morminte din Tocileni, Buhăianu spune că aceștia erau în timpul lor liber și nu în timpul serviciului. 

Nu poți să ceri unui om să nu presteze o activitate în timpul liber. Este pur și simplu ridicolă și duce în fantasmagorii această declarație. (…) Dacă aceasta este activitatea de astăzi a domnului primar Ctălin Flutur, eu nu pot să fiu de acord cu așa ceva”, a mai spus Buhăianu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *