VIDEO Ajutor nesperat pentru o bătrânică din Dorohoi. 30 de tineri i-au bătut la ușă și i-au făcut casa „lună”

O bătrână de 88 de ani, din Dorohoi, a avut parte de un ajutor nesperat din partea unor tineri din cadrul Grupului de  Voluntari Dorohoi, în frunte cu polițista filantropă Simona Elena.  Un număr de 30 de tineri, cu vârste între 16 și 28 de ani, i-au trecut pragul bunicii Valentina și i-au făcut curățenie în casă.

Asa am ajuns la bunicuta Valentina, asa cum o stiu toți din orașul Dorohoi, judetul Botoșani- aceea batranica pioasă care sta de ani de zile la usa de la Supermarketul Penny Dorohoi, care nu cerșește, dar când treci pe lângă ea nu te lasă inima sa nu ii dai cate ceva și să nu te impresioneze prin bunătatea ei. Bunica Valentina traieste dintr-un ajutor social de 142 lei iar prin bunătatea și simplitatea ei ne aduce aminte de bunicii noștri de odinioară.Asa am descoperit-o și eu la usa supermarketului și am realizat ca la vârstă ei de 88 de ani, era o ora târzie și m-am oferit s-o duc acasa, undeva pe strada Drochia deși auzisem multe povești de ea. Cand i-am trecut pragul casei, am realizat cata nevoie are de ajutorul nostru, de noi și am rămas cu inima cat un purice…Am văzut multa neputinta și suparare în ochi bunicutei. M-am intors cu o armată de copii din cadrul Grup Voluntari Dorohoi, vreo 30 la numar cu vârste cuprinse între 16 și 28 ani și am decis să facem putina curățenie deoarece bunicuta la vârsta ei numai putea face fata. Mai vine rar o nepoata la ea, dar care are probleme de sanatate si cu prea multe nu o poate ajuta”, povestește Simona Elena.

Două zile au muncit tinerii pentru a pune totul la punct. Un perete exterior de la casă trebuie însă refăcut, mai trebuie materiale pentru refacerea sobei, iar bătrâna ar avea nevoie de un aragaz, o mașină de spălat semiautomata, haine mărimea S-M, alimente și hrană pisici deoarece are câteva în jurul casei pe care le iubește cu sfințenie.

Cei care vor s-o ajute pe bunicuta Valentina, o pot contacta pe Simona Elena la nr.: 0762225673 Simona Elena sau pe liderul Grupului de voluntari, Vlad, la nr. 0757942249.

Foto & Video: Edward Ostafe și Adrian Aioanei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *