FC Botoșani, singura echipă care nu a fost de acord cu sistemul de 16 echipe în Liga 1. Argumentele țin de buget

Un număr de 13 cluburi din 14 au fost de acord cu trecerea de la sistemul cu 14 echipe la cel cu 16, iar FRF a convocat de urgență ședința CEx-ului, singurul for care poate adopta această decizie. Singura echipă din Liga 1 care nu a fost acord cu acest sistem este FC Botoșani. Valeriu Iftime, finanțatorul echipei, a argumentat de ce își dorește ca Liga 1 să rămână la 14 echipe.

”Sigur că nu aș vrea să retrogradeze Dinamo, cum nu aș vrea să retrogradeze nici Iașiul. Nu e după ce vreau eu, nu prea putem să jucăm cu dublă măsură. Nu contează că te cheamă Mioveni, Chiajna, Botoșani sau Dinamo, ai același drept sportiv de a juca în Liga 1. E adevărat că una e Dinamo și alta e o echipă de provincie, dar aici măsurăm pe drept sportiv. Aștept cu drag să intre oricare echipă dintre cele din Liga 2 și să continuăm în 14 echipe și anul viitor. Eu zic că da (n.r. – ar fi mai bine ca Liga 1 să rămână la 14 echipe), e o chestie de buget. Va fi o problemă să poți susține din bani privați mai multe cluburi din Liga 1. ”Gaura” ar fi de 200.000 sau 300.000 de euro pentru fiecare echipă”, a spus Valeriu Iftime, în cursul zilei de marți, pentru Digi Sport.

Prin decizia de astăzi, echipele de pe locurile 12 şi 13 (adică 6 şi 7 în play-out) scapă de retrogradare, iar ultima clasată, Chindia, va disputa barajul de menţinere / promovare în Liga 1 cu Mioveni, pe 9 şi 12 august. Cele două partide vor putea fi urmărite pe Digi Sport 1!

După adresa primită de la LPF, miercuri, în care 13 cluburi (mai puţin Bototşani) au anunţat că sunt de acord cu trecerea de la sistemul cu 14 echipe la cel cu 16, federaţia a convocat de urgenţă şedinţa CEx-ului, singurul for care a fost în drept să adopte o astfel de hotărâre, potrivit Digisport.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *