Cel mai atractiv loc de agrement din Botoșani a fost închis. „Marea Nordului” nu mai este accesibilă din cauza unei dispute personale pe care primarul o are cu proprietarul plajei

Cel mai atractiv loc de agrement din județul Botoșani a fost închis, în cursul zilei de miercuri, de către Primăria Ștefănești. „Marea Nordului”, care funcționeaza pe malul drept al Barajului Stânca- Costești, nu mai este accesibilă publicului din cauza unei dispute personale pe care primarul din Ștefănești, Florin Buțura, o are cu proprietarul plajei.

Și asta după ce la sfârșitul săptămânii trecute la Stânca au fost prezenți peste 4.000 de turiști din Botoșani, Iași sau Suceava, care au stat la plajă și s-au bucurat de apa râului Prut. 

Primarul Buțura a dispus, miercuri, suspendarea activității de pe plaja de la „Marea Nordului” și l-a amendat pe proprietarul plajei cu 2.500 de lei, pe motiv că nu are autorizație de funcționare. 

Administratorul plajei, Pansela Merticariu, consideră că gestul primarului este scandalos și vădit ostentativ. Pansela Merticariu susține că a făcut demersuri de autorizare a plajei, însă primarul a refuzat cu încăpățânare să îi emită documentele de funcționare în legalitate.

Aici la Ștefănești primarul face ce vrea el. Are o chestie personală cu noi. Am încercat să investesc progresiv, dar nu am mai putut, din cauza lui, care m-a tot reclamat și m-a amenințat. Toți agenții economici din zonă se află sub presiunea lui, dar noi mai mult decât oricare altul”, a declarat Pansela Merticariu.

Aceasta spune că societatea comercială Agriela Sad SRL a obținut documentele necesare autorizării de la instituțiile statului care trebuie să dea avize de funcționare, însă întotdeauna dosarul se împotmolește la Primăria Ștefănești. 

Nu toți oamenii din Botoșani sau din județele vecine au posibilitatea financiară să meargă la mare în România sau în străinătate. Mulți vin aici în loc să plece în concediu, dar există un primar care vrea neapărat ca noi să nu funcționăm și să le oferim serviciile de care ei s-au bucurat până acum”, a adăugat administratorul plajei.

 

 

Plaja de la „Marea Nordului” ar putea rămâne închisă în această vară. Proprietarii acuză birocrația din Primăria Ștefănești

2 thoughts on “Cel mai atractiv loc de agrement din Botoșani a fost închis. „Marea Nordului” nu mai este accesibilă din cauza unei dispute personale pe care primarul o are cu proprietarul plajei

  1. A functionat vreodata aceasta asa zisa “Mare a Nordului” cu acte legale?
    V-ati informat la SGA Iasi, la Politia de Frontiera daca era legala aceasta plaja?
    Nu dati vina pe primarul Stefanestiului pana nu aflati adevarul?

  2. Această jigodie de primar doar pe șpagă merge, femeia nu a vrut să dea șpagă trebuia să îi facă un flagrant dar nu a vrut ea !!Trebuie un flagrant ia de la țigani …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *