83 de profesori botoșăneni au obținut definitivarea și dreptul de practică în învățământul preuniversitar

Rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ, după soluționarea contestațiilor, este 64,84% în județul Botoșani, în creștere cu 3,9%, comparativ cu rezultatele inițiale – 60,94%. 

Astfel, din totalul de 128 de candidați cu note la proba scrisă, 83 de candidați au reușit să obțină, în final, medii mai mari sau egale cu 8, media minimă de promovare a acestui examen. Precizăm că după susținerea probei scrise din sesiunea 2020, dar înainte de înregistrarea/soluționarea contestațiilor, au fost declarați promovați 78 de candidați. 

În această sesiune, 153 de candidați au avut dreptul de a susține proba scrisă din data de 22 iulie. Au fost prezenți 149 de candidați. Dintre aceștia, 21 de candidați s-au retras”, a declarat Ana Maria Loghin, purtătorul de cuvânt al IȘJ Botoșani.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină cel puțin media 8 (opt), calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *