FOTO Muniție de război găsită într-o gospodărie din județul Botoșani

O familie din localitatea Ungureni din județul Botoșani a găsit, luni, în gospodărie un proiectil perforant care datează cel mai probabil din Al Doilea Război Mondial.

Familia respectivă a chemat niște muncitori pentru racordarea locuinței la conducta de apă, iar în timpul lucrărilor a dat peste muniția de război, aflat sub o bucătărie de vară.

Proprietarii casei au alertat autoritățile, iar pirotehniștii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență s-au deplasat la fața locului și au ridicat proiectilul cu calibrul de 100 de milimetri.

În momentul intervenției, pirotehniștii ISU au izolat zona pe o arie de 100 de metri, nepermițând niciunui localnic să pătrundă în perimetrul respectiv, ca urmare a riscului de explozie. 

Muniția a fost ridicată și transportată în poligonul militar de la Copălău în vederea distrugerii la o dată ulterioară”, susține purtătorul de cuvânt al ISU, Dorina Lupu.

Pirotehnicienii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi și să anunţe ISU sau Poliţia prin numărul unic de urgență 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *