Pedofil din Botoșani, săltat de mascați dintr-o pensiune

Pedofilul  botoșănean Zeno Irinel Hăvârneanu, de 45 de ani, care era căutat de mai multe săptămâni de poliţiştii din Suceava, unde a comis ultima faptă: a agresat sexual o fetiţă de 13 ani, a fost găsit la o pensiune din Iași.  Prezenţa acestuia în municipiul Iaşi a fost monitorizată de poliţiştii din Suceava, care s-au aflat pe urmele lui în Botoşani, apoi în Bucureşti, şi ulterior în Iaşi. Pedofilul a fost identificat deoarece se cazase la pensiunea Arnis, aparţinând firmei Moldotour, situată pe strada Arcu, lângă Gară. Acesta a stat o noapte în pensiune, fiind ridicat a doua zi dimineaţă de către poliţiştii din Suceava.

„A ajuns seara în Iaşi, s-a ca­zat; poliţiştii din Sucea­va ne-au cerut iniţial ajutorul, însă s-au descurcat singuri să-l prindă“, ne-a spus Mihai Svalja, şef adjunct al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Pe data de 10 iulie, Hăvârneanu a acostat o minoră de 13 ani, în Suceava, pe care a convins-o prin minciuni să îl ducă acasă la ea, chipurile pentru a verifica instalaţia de apă. Apoi a fugit după ce a agresat-o sexual. Agresorul nu era la prima abatere.În ultimii ani, numele acestuia a semănat teroare în vestul Europei, unde autorităţile l-au dorit după gratii pentru întreaga viaţă. Numai că a fost adus în România într-un dosar de trafic cu minori, iar după o mică perioadă de detenţie, autorităţile române l-au eliberat. Acesta a dispărut în anul 2006, când s-a eliberat din penitenciar: s-a urcat la volanul unei maşini, deşi nu avea permis, şi a plecat din ţară.

În Italia, individul a violat două tinere, dintre care una în oraşul Cagliari. În Italia, botoşăneanul a fost condamnat la zece ani şi 11 luni de închisoare, însă a dispărut şi de aici înainte de condamnarea definitivă, reuşind să ajungă în Marea Britanie. Aici a mai violat o tânără, care apoi a murit din cauza agresiunii, iar el a fost prins şi condamnat pe viaţă. Însă în 2016 a fost eliberat printr decret al Reginei Marii Britanii şi adus în Româ­nia, unde a fost eliberat din închisoare după o mică perioadă de stat după gra­tii.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *