Marius Croitoru a făcut anunțul: „Toți au oferte. Îi las să plece și luăm alții”. Răspunsul dat despre propria plecare

După meciul cu Gaz Metan Mediaș, din ultima etapă a play-off-ului, antrenorul Marius Croitoru a anunțat că îi lasă să plece pe toți jucătorii.

„Sunt oferte pentru toată lumea, eu nu sper să-i păstrez pe toți și cine va avea oferte, îl lasă să plece. Am fost fotbalist, știu ce înseamnă să blochez viitorul unui copil. Ei trebuie să înțeleagă că Botoșaniul nu este o echipă care să blocheze finaluri de carieră sau să devină final de carieră pentru niciun fotbalist. Am căutat fotbaliști cu valoare, cu calități, dar într-un moment greu al carierei. Am spus clar: veniți aici, jucați, demonstrați, iar la prim ofertă bună, plecați, nu țin pe nimeni cu forța. Și eu am fost fotbalist și știu ce înseamnă să ai un moment bun în carieră și să fii stopat. Pe urmă nimic nu va mai fi la fel. Și dragoste cu sila nu se poate. Din punct de vedere sportiv, eu îi las pe toți care vor să plece. Nici nu vreau să fac schimbări mari. Aici va interveni și patronatul, dar sportiv eu îi las să plece și căutăm alții”, a spus Marius Croitoru la finalul meciului cu Gaz Metan Mediaș.

Cel mai căutat jucător de la FC Botoșani este Marko Dugandzic (26 de ani), dorit la un moment dat de Gigi Becali la FCSB. Atacantul croat are 4 goluri în 7 meciuri pentru moldoveni și a venit în iarnă, liber de contract, de la NK Osijek.

FC Botoșani a reușit un sezon istoric

Botoșănenii s-au calificat în premieră în play-off. Ba mai mult, echipa lui Croitoru a prins și un loc în cupele europene.

FC Botoșani e pe locul 4 momentan, peste FCSB, care are însă un meci mai puțin disputat. Cu toate acestea, chiar dacă va fi depășită de FCSB, FC Botoșani va profita de faptul că Astra nu are drept de joc în competițiile europene.

Marius Croitoru se află la prima sa experiență ca antrenor. Astfel, performanțele reușite de el încă din primul sezon sunt cu atât mai mari, mai ales că el încă nu are licență Pro.

În plus, Croitoru și-a liniștit fanii când a fost întrebat dacă mai rămâne la echipă.

„Sunt aici, la Botoșani, rămân aici. Obiectie colective sunt să depășim dau cel puțin să egalăm performanța din acest sezon, pentru că este una mare pentru clubul nostrui și orașul nostru. Ne dorim să trecem de cât mai multe tururi la cupele europene, pentru că ai nevoie și de șansă. Ne dorim să jucăm acasă, ne-ar avantaja. Dorința e mare, dorințele sunt multe și vedem câte dintre ele putem să realizăm”, a explicat Croitoru.

Angajamentul lui Marius Croitoru a expirat la finalul acestui sezon, însă și-l va prelungi. În urmă cu o lună, tehnicianul a recunoscut că au existat discuții pentru preluarea unei alte echipe, dar familia l-a convins să rămână în nordul Moldovei.

Sursa: digisport

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *