FOTO Un băiat de 10 ani a rămas blocat într-un șanț, sub un podeț

Un băiat de zece ani, din satul Broșteni, comuna suceveană Drăgușeni, a avut nevoie de ajutorul pompierilor, sâmbătă seară, după ce a rămas blocat într-un canal de scurgere a apei pluviale, sub un podeț. Militarii s-au deplasat cu modulul SMURD, cu o autospecială pentru descarcerare și ambulanța SMURD.

La fața locului, puștiul era sub un podeț de beton, în imposibilitate de a se mișca. Acesta se juca în zonă, împreună cu mai mulți copii, când o minge de tenis de câmp a ajuns sub podeț. Puștiul s-a dus după minge, s-a băgat cu totul în cavitate, cu picioarele înainte, însă a rămas înțepenit în „capcana” de beton, și nici adulții din zonă care i-au sărit în ajutor nu au reușit să-l
ajute.

Salvatorii au introdus sub băiat o prelată de transport, specială, pentru a asigura o alunecare eficientă și, totodată, protecția copilului, și au început manevrele pentru a-l putea extrage de sub podeț. Deoarece era agitat și speriat, pompierii au dialogat în permanență cu puștiul, încercând să-i distragă atenția și să-l determine să coopereze, pentru reușita misiunii.
După aproximativ 20 de minute, pompierii l-au extras pe băiat, care avea doar câteva excoriații la genunchiul drept. Paramedicii SMURD i-au acordat primul ajutor medical, însă nu a fost necesar transportul la o unitate spitalicească. În final, salvatorii s-au retras la bază, iar puștiul a fost preluat de părinții săi și au plecat cu toții acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com