Încă patru biserici din Botoșani au rămas fără preot. Mitropolia anunță că posturile sunt vacante și pot fi ocupate prin transfer

Numărul parohiilor din județul Botoșani care au rămas fără preot paroh a crescut la șase. După ce posturile de preot la bisericile din localitățile Dămideni și Timuș, ambele din Protopopiatul Săveni au fost declarate vacante, alte patru parohii sunt în căutare de preot.

Astfel, începând din iulie este vacant postul de preot la Biserica Sfinții Părinții Ioachim și Ana din satul Cheleș, comuna Sulița, dar și la Biserica Nașterea Maicii Domnului din satul Grivița, comuna Cordăreni. Ambele biserici au casă parohială. Prima are 147 de familii ăn parohie, iar cea de-a doua 178.

Vacante sunt acum și funcțiile de preot paroh la Biserica Sfântul Nicolae din satul Iezer- comuna Hilișeu Horia și Sfântul Gheorghe din satul Borolea- comuna Hănești. Aceste două biserici, cu 150 și, respectiv, 95 de familii, nu au casă parohială.

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a anunțat că posturile sunt disponibile pentru transferul preoților din cadrul Eparhiei Iașilor.

 

O biserică din Botoșani se implică pentru reconstrucția casei unei bătrâne. Locuința a fost distrusă de un incendiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *