60,94% rata de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ, la Botoșani. Doi profesori au luat 10

Ministerul Educației și Cercetării a publicat marți, 28 iulie, rezultatele înregistrate de candidații care au susținut proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2020. 

Astfel, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Botoșani, procentul de promovare (medii mai mari sau egale cu 8) este de 60,94%, iar doi candidați au obținut nota 10.

Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 78 de candidați cu medii între 8 și 10.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

În această sesiune, 153 de candidați au avut dreptul de a susține proba scrisă din data de 22 iulie, iar 128 de candidați au fost prezenți.

Afișarea primelor rezultate s-a realizat atât la centrele de examen, cât și online, pe site-ul definitivat.edu.ro.

Contestațiile se depun conform calendarului aprobat, la centrul de examen de la Școala Gimnazială „Grigore Antipa” sau pot fi transmise on-line sau pe fax, în zilele de 29 iulie, respectiv 30 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează la centrul de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august 2020.

Persoanele care nu au promovat examenul se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susținerii examenului, a stagiului de practică de un an școlar”, a declarat Ana Maria Loghin, purtătorul de cuvânt al IȘJ Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com