Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș: Prezența noastră aici este un prim semnal de sprijin a trei proiecte vitale pe care Botoșaniul le are

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat, marți, la Botoșani, că trei proiecte de importanță majoră în județ se află în atenția ministerului spre a fi implementate.

Este vorba de proiecte cu fonduri europene de aproximativ 230 milioane euro, care vizează  dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare, gestionarea deșeurilor și reabilitarea rețelei de energie termică.

Ne aflăm la Botoșani cu proiecte foarte clare, și prezența noastră aici este un prim semnal de sprijin a trei proiecte vitale pe care Botoșaniul le are și pe care în următoarea perioadă trebuie să le dea un impuls mai mare și să înceapă implementarea lor. Discutăm de etapa a doua pentru rețeaua de apă-canalizare, unde beneficiari sunt 161 mii de locuitori, aproximativ 44% din populația județului Botoșani. Este un proiect de mare amploare, 181 milioane de euro este valoarea estimată a proiectului. În momentul de față, ministerul împreună cu beneficiarul finanțării au stabilit etape ca să se mai facă pași pentru implementarea proiectului. E o alocare financiară importantă, pentru că discutăm de un număr mare de beneficiari și 16 unități-administrativ- teritoriale care așteaptă ca proiectul să fie implementat”, a declarat ministrul Fondurilor Europene.

Al doilea proiect important pentru județul Botoșani este legat de sistemul de management integrat al deșeurilor, cu o valoare de 27 milioane euro, precum și un alt proiect de reabilitare a rețelei de alimentare cu energie termică pe 17 km, în valoare de  8 milioane euro.

Astăzi, la Botoșani, am analizat un portofoliu de proiecte de aproximativ 230 milioane euro. Sper ca cele trei proiecte discutate să fie pornite din loc”, a mai spus Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene. 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *