Raluca Turcan, la Botoșani: Nu înțeleg cum este posibil ca autoritățile locale să aibă la dispoziție bani europeni și să nu-i folosească. Este un fel de crimă cu premeditare

Viceprim-ministrul Raluca Turcan a acuzat faptul că autoritățile locale din județul Botoșani au avut la dispoziție bani europeni pe care nu i-au folosit. Turcan a declarat, marți, că a venit la Botoșani pentru a discuta concret cum pot fi valorificate minim 250 milioane euro pe proiecte importante pentru comunitățile locale.  

Vrem să transmitem și botoșănenilor, așa cum am spus românilor, că pentru guvernul Orban nu există nu se poate, nu există nu vreau și există doar deschidere pentru proiecte concrete. La Botoșani, am venit să discutăm concret cum pot fi valorificate minim 250 milioane euro pe proiecte extrem de importante, cum ar fi alimentarea cu apă, gestionarea deșeurilor sau reabilitarea sistemului de energie termică. (…) România a avut cea mai mare rată de absorbție în această jumătate de an, de la momentul integrării în UE, și  realmente pentru mine, ca om politic, nu înțeleg cum este posibil ca autoritățile locale să aibă la dispoziție bani europeni și să nu-i folosească. Este un fel de crimă cu premeditare, pentru că un buget alternativ la bugetul de stat pe care l-a avut România, așa cum a fost în decursul timpului, pur și simplu a fost neglijat”, a afirmat vicepremierul României. 

Raluca Turcan și-a exprimat convingerea că lucrurile se vor schimba și în județul Botoșani, odată cu schimbarea conducerii Consiliului Județean.

Sper că lucrurile acestea se vor schimba odată cu schimbarea conducerii județene aici, la nivelul județului Botoșani. Și minim 230 milioane euro pe care îi punem pe masă pentru marile proiecte de infrastructură, plus alte proiecte de dezvoltare locală prin Proigramul Național de Dezvoltare Locală , plus măsurile concrete de sprijin pentru mediul economic pentru angați și persoanele vulnerabile, ca să aducă județul Botoșani cât mai aproape de media de trai de la nivelul României”, a adăugat Turcan. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *