Povestea emoționantă a unui bărbat din Botoșani, victima unui accident de muncă, care, din puținul lor, oferă celor nevoiași. „De trei ori am avut pistolul la tâmplă”

Un bărbat de 39 de ani, din Dorohoi, cu o problemă de handicap la mâna dreaptă, oferă o adevărată lecție de solidaritate și omenie pentru toți cei din jurul său. Trăiește în condiții grele, într-o căsuță în care plouă de multe ori, are datorii de milioane și rate la bănci pe deasupra, dar chiar și așa, din puținul său îi ajută pe cei nevoiași. Daniel Marian Pălimaru s-a alăturat Simonei Elena în cadrul campaniei „Ajută un bunic”, dar și în campania de 1 iunie, prin care au fost oferite daruri copiilor.

M-a impresionat că având o problemă de handicap, o problemă la mână în urma unui accident de muncă, a cărat sacoșile cu alimente doi kilometri jumătate, trei, pe jos”, spune Simona Elena, în cadrul unei emisiuni realizate de Andreea Ursu.

Daniel Marian Pălimaru a suferit un accident de muncă în 2011, în Italia. Nu și-a mai găsit un serviciu deși și-a dorit enorm să lucreze. Simona Elena l-a ajutat și i-a găsit un serviciu ca paznic în Dorohoi, la un șantier în construcții.

În Italia, lucra la o firmă de electricitate, iar la un moment dat, un fir de curent i-a intrat în mâna dreaptă, și de atunci a tot mers în spitale. 11 ani și opt luni a muncit, cu carte de muncă în Italia. De la accidentul de muncă, șeful său nu a mers niciodată la spital, a închis firma și a deschis alta pe numele tatălui său. A avut o pensie de 600 de euro, dar când a revenit în România i-a fost tăiată această sumă.

De multe ori cad pe stradă, mă ia salvarea, apoi după trei ore pot reveni acasă. Nu știu de ce. Medicii spun că sunt căderi de calciu”, spune bărbatul.

Dorohoianul povestește că a fost amenințat să părăsească localitatea în care trăia în Italia și i s-a pus pistolul la cap. Acesta bănuiește că totul ar fi din cauza șefului său, care a încercat să scape de el.

„De trei ori am avut pistolul pus la cap în Italia, ca să părăsesc Abruzzo”, spune bărbatul.

Acesta ar avea nevoie de operație, dar, spune el, că nu se va opera niciodată pentru că nu are bani.

Când s-a întors din Italia, după ce a trecut prin atâta durere și zbucium, soția l-a părăsit când l-a văzut cu mâna distrusă. I-a luat banii și a plecat.

„Fosta soție când m-a văzut cum am rămas cu mâna m-a părăsit. Mi-a luat niște bani și a plecat: 24.000 de euro. Era vorba să îmi cumpăr o casă cu banii respectivi”, spune omul.

De patru ani are o altă soție, cu care se înțelege, care îl acceptă așa cum e și muncesc împreună pentru a-și duce traiul, el ca paznic, ea ca și confecționer. Datoriile celor doi s-au acumulat din cauza drumurilor pe care bărbatul le-a tot făcut în Italia pentru tratament. A tot sperat că își va recăpăta și pensia de handicap acolo, și-a luat și o avocată, dar toate efortuile sale au fost zadarnice.

Daniel are un mesaj pentru toate persoanele, îndemnându-le la bunătate, solidaritate:

Dacă oamenii pot să ajute un bătrânel pe care îl văd pe stradă, care abia merge să îl ajute măcar, am văzut și aici, în Dorohoi, o bătrânică din Dorohoi mergea la Penny și majoritatea o ocolesc, eu chiar și 2-3 lei dacă îi am în buzunar mă las pe mine și îi dau ei. Cât de puțin dacă ajuți un om bătrân sau un copil, să ajute pentru că Dumnezeu își dă în timp pe de altă parte. Și să nu spună, l-am ajutat pe ăla, l-am ajutat pe ăla”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *