Cosmin Andrei, despre curățarea cimitirelor de către angajații DSPSA: Este bine că s-a făcut curat, dar s-a încălcat legea

Viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, acuză Direcția de Servicii Publice Sport și Agrement din subordinea Primăriei Botoșani de încălcarea legii.

Acesta spune că angajații DSPSA au fost puși să curețe Cimitirul Pacea și Cimitirul Eternitatea fără ca această activitate să fie în atribuțiile lor, ci doar pentru a-i face campanie primarului Cătălin Flutur.

S-a încălcat legea. Lucrurile care s-au făcut în cimitir au fost făcute cu angajații DSPSA, care nu aveau ce să caute în cimitire. Ei sunt plătiți din bani publici pentru gestiunea domeniului public, spații verzi, locuri de joacă pentru copii. De cimitire se ocupă încă Urban Serv, dar societatea nu a fost sprijinită atunci când a cerut tarife pentru curățarea acestor zone și are doi-trei gropari angajați care nu fac față la solicitările de acolo. Ei și-au exprimat intenția de a face curat în cimitire, dar trebuiesc plătiți. Curtea de Conturi poate imputa toate lucrările care s-au făcut acolo. Este bine că s-a făcut curat, dar s-a încălcat legea. S-a făcut într-o manieră electorală în care domnul primar a mers și a făcut niște fotografii acolo, deși nu este treaba primarului să verifice cimitirele. Putea trasa aceste sarcini prin Consiliul de Administrație, prin Consiliul Local, iar în acest moment gestiunea cimitirelor este la Urban Serv”, a afirmat Cosmin Andrei.

Viceprimarul municipiului Botoșani sugerează DSPSA să curățe de bălării locurile de joacă din municipiu, dar și aleile din Parcul Cornișa.

Angajații DSPSA s-ar putea ocupa împreună cu directorul Țurcanu de întreținerea locurilor de joacă, care acum sunt închise și au crescut bălăriile. Aleile din Parcul Cornișa se surpă și a fost un accident acolo. Să-și vadă de obiectul lor de activitate și să nu mai facă campanie electorală pentru domnul primar. Să se ocupe de întreținerea spațiilor verzi. Avem copaci care se prăbușesc peste mașini și au avariat mașinile și avem procese în instanță, pentru că cei de la DSPSA nu au evaluat și gestionat ceea ce spune obiectul lor de activitate: întreținerea și verificarea spațiilor verzi”, a adăugat viceprimarul.

2 thoughts on “Cosmin Andrei, despre curățarea cimitirelor de către angajații DSPSA: Este bine că s-a făcut curat, dar s-a încălcat legea

  1. Tinere.Daca tot ai frecat menta doua mandate si acum iti face poze ca cel de la Cristesti,fii barbat si spune in aceasta campanie pe care ai pornit-o cu mult timp fata de lege,ce naiba ai facut,TU personal pt.acest oras,sa ma convingi sa te votez.Nu facind poze pe sub gard cu masca,nu ponegrind pe cei din jurul tau si pe care acum ii vezi adversari etc.etc.Ai curajul sa ridici ciocul ca Dragnea? Te astept tinere.Eu nu sint la nici un partid,dar citeasc despre toti.Azi,esti matale.

  2. A fost dl viceprimar in cimitirul Eternitatea sa vada ce situatie era acolo? Buruieni pana la gat, nu se putea ajunge sa aprinzi o lumanare de teama serpilor,crengi de copaci cazute peste morminte.De ce nu a gasit o alta solutie, „legala” ?De ce nu a cerut pana acum celor de la DSPSA sa curete locurile de joaca? E foarte usor sa dai cu pietre, sa fii doar contra dar sa nu ai solutii viabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *