Ești singură? Află AICI 5 metode ca să NU simți lipsa unui bărbat!

Pentru unele femei, există momente când trebuie să facă față singure greutăților zilnice, fără a avea alături pe cineva care să le sprijine și să le ofere micile avantaje pe care le implică viața de cuplu. Dacă și tu faci parte dintre acestea, este important să fii conștientă de faptul că fiecare situație cu care te confrunți îți aduce atât aspecte pozitive, cât și negative, și că nu sunt atât de importante problemele pe care le întâmpini, ci felul în care le gestionezi. 

În cazul în care ești single și din acest motiv răsufli ușurată, înseamnă că te numeri printre norocoasele care reușesc să vadă mereu partea plină a paharului. Dacă, în schimb, se întâmplă să simți deseori lipsa unui bărbat, poți apela la mici trucuri care te vor ajuta să gândești pozitiv, să fii mai optimistă și să accepți cu mai multă seninătate această situație temporară. 

5 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a nu simți lipsa unui partener 

 

  • Dezvoltă-ți spiritul practic

Suspini de fiecare dată când îți amintești că fostul îți ducea mașina la mecanic sau repara diferite obiecte din casă care se defectau? Încearcă să-ți schimbi perspectiva și să iei în calcul faptul că toate aceste lucruri le poți face și tu, fără ajutorul altcuiva. Teoria potrivit căreia bărbații sunt mai practici și mai îndemânatici este doar o prejudecată de care trebuie să te eliberezi. Încearcă să rezolvi singură micile probleme și bucură-te de satisfacția pe care ți-o oferă faptul că reușești să te descurci.

 

  • Oferă-ți un ajutor în bucătărie

Faptul că locul femeilor este în bucătărie reprezintă un alt clișeu care nu are nimic de-a face cu realitatea. Cine cunoaște secretele relației de cuplu, știe că bărbații se pricep de minune la gătit și că, deseori, își pot întrece partenerele în arta culinară. Nu degeaba majoritatea bucătarilor faimoși sunt reprezentanți ai sexului masculin. Indiferent dacă îți este dor de rețetele pe care fostul tău le prepara la sfârșit de săptămână sau pur și simplu nu simți impulsul de a pregăti mâncare de una singură, îți poți oferi un ajutor de nădejde, cum este robotul de bucătărie, care, fără îndoială, îți va ușura viața și poate chiar te va inspira! 

 

  • Învață să îți acorzi singură mici plăceri

Nu înceta să te bucuri de micile plăceri pe care ți le aducea relația cu fostul. Cumpără-ți singură flori, oferă-ți cadouri în ziua de salariu, profită de vremea frumoasă pentru a te aranja și a merge la o plimbare. Faptul că în momentul de față nu ai un partener nu reprezintă un motiv ca să îți schimbi radical obiceiurile. În plus, nu înceta sub nicio formă să mai ieși din casă. Organizează ori de câte ori ai ocazia o întâlnire în oraș cu prietenele. 

 

  • Găsește surse suplimentare de venit

Este cunoscut faptul că într-o relație de cuplu trebuie să investești timp și energie. Poți profita de momentul actual, ținând cont că ești liberă să îți dedici fiecare clipă când nu te afli la job. Găsește o activitate care îți poate aduce o sursă suplimentară de venit, oricât de mică. Gândește-te la hobby-urile tale și stabilește ce posibilități ai de a câștiga bani de pe urma lor. Acest lucru este important deoarece, pe de o parte, o astfel de preocupare te va ține ocupată și, pe de altă parte, nu vei mai simți lipsa perioadei când împărțeai cheltuielile cu fostul partener și te descurcai mai ușor pe plan economic.

 

  • Mergi la psiholog

Dacă niciuna dintre metodele de mai sus te convinge pe deplin, apelează la ajutor specializat. Poți alege dintre diferitele tipuri de psihologi pe cel potrivit ție, care va ști, cu siguranță, să folosească tehnicile adecvate pentru a te convinge că perioada cu care te confrunți actualmente nu numai că este normală, dar reprezintă chiar și un pas pozitiv în viața ta. Astfel, îți va fi mai simplu să o vezi ca pe o etapă de tranziție, înainte de a-ți găsi jumătatea perfectă. 

În concluzie, cu sau fără un partener alături, starea ta de bine are prioritate. Esențial este să ajungi să înțelegi faptul că te poți descurca de minune chiar și fără prezența unui bărbat și că nu există nimic ce nu poți face și singură!

Sursa foto: unsplash.com 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *