Mașină cu țigări de contrabandă plecată din Botoșani, interceptată de Garda de Coastă

Un transport de țigări de contrabandă, care a avut ca punct de plecare județul Botoșani, a fost interceptat, vineri, de Garda de Coastă din Constanța.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au descoperit şi confiscat, în urma unor activităţi informativ-operative, peste 9.400 de pachete cu ţigări de contrabandă, transportate de un cetăţean român.

În urma activităţilor informativ-operative desfăşurate, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Prevenirea şi Combaterea Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere au interceptat un transport de ţigări de contrabandă plecat din judeţul Botoşani.

La km 109 pe autostrada A2, sensul de mers către Constanţa, a fost depistat şi legitimat bărbatul în vârstă de 54 de ani, despre care existau date că este implicat în activităţile de contrabandă. Cu ocazia efectuării controlului autovehiculului a fost descoperită cantitatea de 9.484 pachete cu ţigări de contrabandă, diferite mărci.

De asemenea, au fost ridicate două arme albe, suma de 5.000 lei, iar autovehiculul, în valoare de aproximativ 15.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă.

În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Bărbatul a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *