10 pe un singur loc! Care este cea mai cautata specializare de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași!

10 pe un loc. Asta e cea mai mare concurenta pe un loc la o specializare la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi. Nu este la informatica, asa cum poate te-ai astepta in capitala Moldovei, ci la kinetoterapie. In ultimii ani din ce in ce mai multi tineri cauta aceasta specializare, atrasi de faptul ca locuri de munca se gasesc si pot sa si ajute pe cineva.

Andreea isi incearca norocul la a doua facultate, dupa ce, spunea ea, prima nu a ajutat-o prea mult. A terminat geografie-turism iar acum vrea sa faca kinetoterapie. Este unul dintre cei care spera sa prinda un loc la cea mai cautata specializare din Iasi, unde au fost scoase la concurs 30 de locuri la buget si 37 la taxa.

ANDREEA, candidata: Am multi prieteni care lucreaza in domeniu si stiu ca merge foarte bine, in ultimii 5 ani chiar a luat amploare si am zis sa incerc si eu.

ANA MARIA, candidata: Ce te-a facut sa te gandesti la facultatea asta? Am un frate care e la educatie fizica si sport si a zis ca e foarte ok. Mi-as dori sa lucrez intr-un spital sa ajut diverse persoane.

BEATRICE ABALASEI, decanul Facultatii de Educatie Fizica si Sport, UAIC Iasi: Un absolvent de Kinetoterapie va primi calificarea de Kinetoterapeut si va putea sa se incadreze pe piata muncii, este adoptat foarte usor de piata muncii, indeplinind mai multe sarcini, datorita competentelor pe care le primesc de-a lungul celor trei ani de facultate. Pe de o parte pot deveni antreprenori, pot sa isi deschida cabinete de terapie prin miscare, apoi sunt incorporati foarte usor de spitale si nu in ultimul rand pot fi Kinetoterapeuti ai echipelor sportive.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *