Se întoarce carantina. Restricţii în două localităţi din România, dar ar putea urma alte 12

Două localități din România sunt în carantină, din cauza numărului mare de cazuri raportat la numărul de locuitori.

Sunt doua sate care au, fiecare, peste 30 de cazuri de coronavirus confirmate.

Unul este Gornet, din judetul Prahova, iar cel de-al doilea se numeste Cartojani, din Giurgiu. Unii localnici nu sunt multumiti ca sunt tinuti izolati.

„Mi se pare o prostie. Nu inteleg de ce? Pentru ce sa te bage? Am inteles ca poti sa te duci la munca, dar n-ai voie sa iesi. Daca as fi infectat pot sa-i dau si celorlati. Sunt electrician in Bucuresti si aceasta decizie ma incurca foarte mult”, a marturisit un localnic.

Un intreg oras din Romania ar putea intra insa in curand in carantina, altaturi de localitatile din jur. 12 localitati din Arges, intre care Pitestiul, sunt evaluate pentru o eventuala carantina.

Decizia urmeaza sa fie luata luni, in functie de evolutia numarului de imbolnaviri.

Localitatile aflate in evaluare sunt: Pitesti, Mioveni, Stefanesti, Costesti, Balilesti, Bascov, Bradulet, Buzoesti, Davidesti, Micesti, Stalpeni si Vulturesti.

Carantina zonala se instituie la propunerea Directiei de Sanatate Publica teritoriala cu avizul Institutului National de Sanatate Publica si in baza Hotararii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta prin ordin al sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *