Ministrul Sănătății a vorbit despre revenirea la starea de urgență. „Dacă unii dintre noi vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la acea stare de urgență”

Foto: Gandul.info

Un scenariu care a înghețat România în primăvară s-ar putea repeta. Creșterea de la zi la zi a cazurilor de coronavirus a pus pe jar autoritățile din România. În ultimele zile, oficialii sunt întrebați tot mai des dacă există posibilitatea la revenirea în starea de urgență, adoptată în primăvară. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a făcut comentarii pe această temă și nu a exclus scenariul, dacă situația se agravează și mai mult.

„Carantina o să o putem da la diverse localități pe niște criterii și când avem o transmitere comunitară accentuată. Deocamdată, nu cred că ajungem la starea de urgență, dar dacă unii dintre noi vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la acea stare de urgență!”, a afirmat Nelu Tătaru în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei” de la Antena 3.

Nelu Tătaru i-a criticat dur pe românii care nu respectă regulile și neagă în continuare existența virusului.

În opinia mea, nu, nu a scăpat de sub control, numai că trăim un alt episod pe care nu l-a dorit nimeni. O parte din vină o avem cu toții, poate mai mare cei care nu au mai vrut să creadă că există așa ceva sau au uitat zilele, chiar săptămânile și lunile în care au stat închiși în casă, temători și uitându-se la televizor la ce se întâmplă în Spania și Italia”, a afirmat ministrul Sănătății, care a mai precizat:

Astăzi avem niște măsuri de relaxare, avem o parte a populației care nu mai crede, avem niște factori decizionali care negativează cam tot ce s-a întâmplat în ultimele luni, avem niște instigări la nerespectarea unor reguli.”

Tot joi, Raed Arafat a vorbit și el despre scenariul stării de urgență. „Criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în Stare de Urgență (10.000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1 și 3 august. Numărul vindecaților este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc și înseamnă că există creștere continuă a cazurilor active”, a precizat secretarul de stat în Ministerul de Interne.

Sursa:evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *