Deputatul Mihaela Huncă: Miliardele de euro de la Uniunea Europeană vor rămâne doar pe hârtie dacă actualul guvern, ca și până acum, nu va fi capabil să gestioneze fondurile comunitare

Deputatul Pro România, Mihaela Huncă, susține că miliardele de euro de la Uniunea Europeană vor rămâne doar pe hârtie dacă actualul guvern, ca și până acum, nu va fi capabil să gestioneze fondurile comunitare.

Potrivit parlamentarului botoșănean, în următorii 7 ani, România poate avea acces la aproape 80 de miliarde de euro, bani europeni. 

O veste bună, care însă, rămâne la nivelul unui deziderat. Banii nu vor putea fi folosiți, decât dacă un guvern competent va ști să îi aducă în țară. Ce trebuie să știe românii și ceea ce nu li se spune de fapt, când se flutură sub nas asemenea sume, este faptul că acești bani nu pot fi accesați decât pe proiecte majore de investiții, pe un plan clar de valorificare a acestor sume. Or, exact aici, guvernele României, fie ele PSD sau PNL, au avut mari lacune. Realitatea din România, gestionată de PNL sau PSD este din păcate îngrijorătoare, și cifrele vorbesc de la sine: în ultimii ani, guvernele României nu au reușit să cheltuiască decât 34% din banii alocați de la Bruxelles. Să spunem că procentele rămân aceleași în următoarea perioadă, la un calcul simplu, cu cât mai rămâne România din aproape 80 de miliarde de euro? Vă reamintesc că guvernele de până acum au neglijat banii europeni pentru realizarea de investiții atât de necesare: autostrada Unirii Iași-Târgu Mureș, autostrada Comarnic-Brașov și multe altele. Atunci când, euoparlamentarul Corina Crețu, la acea vreme comisar european, implora practic guvernanții să folosească banii europeni pentru realizarea acestor investiții, s-au preferat alte variante (parteneriate publice-private etc) care au întârziat cu ani buni realizarea obiectivelor. De ce să credem acum că va putea România să atragă acești bani, dacă în ultimii ani guvernanții nu au reușit? Revin, așadar,  la ce am spus, banii se vor acorda numai pe proiecte, care vor trebui făcute de un guvern capabil, cu oameni bine pregătiți profesional și care să vrea într-adevăr să lucreze cu bani europeni în condiții de deplină transparență. Din păcate, aceste cifre rămân praf în ochii românilor, pentru că, din experiența de până acum, ele sunt o pălărie mult prea mare pentru un guvern lipsit de viziune!”, a declarat deputatul Pro România Mihaela Huncă.

 

One thought on “Deputatul Mihaela Huncă: Miliardele de euro de la Uniunea Europeană vor rămâne doar pe hârtie dacă actualul guvern, ca și până acum, nu va fi capabil să gestioneze fondurile comunitare

  1. Corina Cretu era pisdista.
    Guvernul era condus de pisdistul Ponta.
    Fraiele le tinea pisdistul Dragnea.
    Dar pe voi, parlamentarii pisdisti – vopsiti acum precum ciorile in … struto-camila asta numita pro.orice ( gen tandemul inspectorat-liceu sportiv ) cine v-a impiedicat sa votati impotriva pisdistului Ponta sau pisdistului Dragnea ?!
    Cine v-a impiedicat sa numiti oameni competenti care sa realizeze proiecte ?!
    Cine v-a impiedicat sa atrageti fonduri ?! Sa-i dati peste maini lu’ Vilcov cand facea rahatul ala de politica fiscala a Romaniei ?!
    Peste tot sustineti ca sunteti supremi, absoluti, puterea degajata de popor.
    Sunteti nimeni… toti 600.
    Iar cand sunteti fugariti de la borcanul cu miere ( din care v-ati infruptat oho-ho-ho… ) creati pro…cevauri astea – poate, poate prostiti lumea sa va mai strecurati o data in sparlament.
    Ce bine ar fi sa invatati un singur lucru – sa invatati sa taceti sau sa vorbiti doar cand chiar aveti ceva de spus, nu asa, aiurea-n tramvai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *