Anunț de presă: „T.U.R.I.S.T. (Teritoriu Urban Revitalizat cu Infrastructură pentru Sprijinirea Turismului) Gura Humorului”, Cod SMIS 119557

 

 

 

 

 

 

 

UAT GURA HUMORULUIare deosebita onoare de a anunța rezultatele proiectului”T.U.R.I.S.T. (TERITORIU URBAN REVITALIZAT CU INFRASTRUCTURĂ PENTRU SPRIJINIREA TURISMULUI) GURA HUMORULUI”, Cod SMIS 119557, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

REZULTATELE PROIECTULUI:

  1. Zona Piatra Pinului și versantul Piatra Șoimului, pe versantul nordic ce coboară dinspre Obcina Voroneț, către Parcul Ariniş, între altitudinile de 470 m şi 757 m.

Traseu turistic Piatra Pinului – recomandat ca traseu de urcare în circuit. Lungimea totală a traseului este de 1.910 m. Lățime traseu: 1,46m. Spectaculozitatea acestui traseu constă în faptul că el se desfășoară în apropierea Pietrei Pinului, zonă în care, pe marginea traseului se întâlnesc bolovani uriași, cu forme deosebite. Suprafaţa traseului este de 2.802 mp.

Traseu turistic Şoimului– recomandat ca traseu de coborâre în circuit. Lungimea totală a traseului este de 1.882 m. Lățime traseu: 1,47 m. Spectaculozitatea acestui traseu constă în faptul că traversează câteva zone umede. Suprafaţa traseului este de 2.769,00 mp.

Construirea unui foișor de observare dotat cu toaletă publică şi amenajare loc de joacă pentru copii în punctul de cota maximă al celor două trasee. Construcția, cu regimul de înălțime subsol + parter + 6 etaje, are o suprafață construită de 101,40 mp.

Locul de joacă pentru copii va fi amenajat lângă Foișorul de observare, cu dotări specifice zonelor montane, executate numai din materiale naturale (lemn) conform EN1176 si EN1177. Suprafața ocupată de locul de joacă va fi de 430 mp.

2. Zona de nord-est din Parcul Ariniș, parc situat pe malul stâng al râului Moldova

  • teren special pentru sport, cu 2 piste de popice şi spaţiu pentru şahişti cu 4 mese de şah. Suprafața construită a acestui teren amenajat este de 352,00 mp.
  • în extremitatea estică a parcului, pe amplasamentul unei foste parcări auto, s-a construit o toaletă publică pentru turiștii din parc. Toaleta este o construcție parter, având suprafața construită la sol de 141,80 mp.
  • tot peamplasamentul fostei parcări auto se va amenaja un loc de joacă pentru copii, cu o suprafaţă de 200,00 mp;
  • în zona aleilor de acces, dintre terenul special pentru sport şi locul de joacă propus în parc, se vor amplasa 11 aparate de fitness, din care 3 aparate vor fi destinate persoanelor cu dizabilităţi. Suprafaţa spaţiului fitness este de 230,00 mp;
  • Reamenajarea spațiilor verzi din parcul Ariniş. Suprafața totală a spațiilor verzi ce vor fi reamenajate este de circa 3.000mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *