Ministrul Sănătății, răspuns clar dat la Botoșani despre amânarea alegerilor, începutul școlii și o nouă stare de urgență

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a răspuns, sâmbătă, la Botoșani, la întrebările legate de amânarea alegerilor locale, de amânarea începerii noului an școlar, dar și de o nouă stare de urgență instituită în România.

După ce a vizitat Spitalul Judetean si s-a întâlnit cu autoritățile județului, Tătaru a spus că nu se pune problema, în acest moment, nici a amânării alegerilor, nici a noului an școlar.

E prematur să gândim (amînarea școlii – n.r.). Noi avem scenarii pe care le discutăm cu Ministerul Învăţământului şi cu diverse organizaţii în vederea reluării anului şcolar pe 15 septembrie. În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor. Evoluţia ulterioară ne va da şi măsura unor restricţii sau a altora”, a precizat Nelu Tătaru la Botoșani.

Totodată, el a spus că „nu este cazul stării de urgenţă”, explicând că în acest moment sunt anumite focare de COVID-19, care ar putea fi gestionate cu noua lege a carantinei.

FOTO Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, control inopinat la Spitalul Județean Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *