Cât de real este numărul de cazuri de COVID-19? Dezvăluirea unui cunoscut medic

Pe subiectul creșterii numărului de infectări cu COVID-19,Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor din România și fost rector al Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași, consideră că numărul mare de îmbolnăviri nu trebuie să ne îngrijoreze și pune totul pe baza numărului mai mare de testări. Astărăstoae este de părere că nu măsurile de relaxare au dus la creșterea numărului de cazuri:

“Creșterea numărului de cazuri era așteptată și explicabilă, dar nu pe măsurile de relaxare. Este un lucru normal. Când crești numărul de teste, identifici numărul de asimptomatici, sau altfel spus, purtători sănătoși. Este ca la pescuit. Una este să pescuiești într-un lac sau în mare, una este să pescuiești într-un bazin dintr-o crescătorie. Trebuie să ne întrebăm cât putem să ne încredem în datele oficiale. Metoda PCR este una de genetică moleculară și orice laborator trebuie verificat de o entitate independentă. Acreditarea doar de la Ministerul Sănătății sau DSP nu este valabilă. Rezultatele trebuie verificate încrucișat. Personalul trebuie să aibă un atestat privind tehnicile de genetică moleculară. Atâta timp cât nu există această validare și personal calificat…Eu îmi pun întrebarea când s-au calificat atât de mulți pentru genetică moleculară astfel încât să fie la toate cele 130 de laboratoare. Eu am lucrat genetică moleculară și pot să vă spun că erorile pot depăși limita metodică de 4% dacă personalul nu este calificat sau laboratorul nearcreditat. Deci, pot să fie erori mult mai mari”.

Sursa: Fanatik

 

One thought on “Cât de real este numărul de cazuri de COVID-19? Dezvăluirea unui cunoscut medic

  1. Vasile Astarastoaie este un infractor dovedit care, intr-o tara normala, ar fi trebuit sa vorbeasca la vorbitor, in puscarie, nu sa dea interviuri la ziare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *