Polițiștii de frontieră din Botoșani, revoltați că Ministerul acordă majorări salariale discreționar. „Ați văzut cum ard mașinile polițiștilor de frontieră, cumpărate prin credite plătite cu greu și sacrificii”

Polițiștii de frontieră din Botoșani, prin sindicaliști, și-au transmis nemulțumirile către ministrul de Interne, Marcel Vela. Aceștia susțin că majorările salariale se acordă discreționar. Potrivit sindicaliștilor, sunt privilegiați cei care își expun activitatea profesională pe Facebook, dar ei nu pot face acest lucru pentru că „trebuie să își protejeze familiile”. 

Nemulțumirile au luat amploare după ce săptămâna aceasta, la sediile inspectoratelor Poliției de Frontieră din țară au avut loc ședințele de dialog social în legătură cu acordarea majorărilor salariale pentru cei care au depus eforturi deosebite în activitatea profesională.

„Surpriză totală.  Au primit managerii de inspectorate o sacoșă goală și descurca-te, dacă ai cu ce. Nu înțelegem acestă bătaie de joc. Cum poți cere unui colectiv să-și depășească condiția de lucrător, să îndeplinească mult peste fișa postului atribuțiile de servici cînd trebuie să împărți sărăcie și vorbe deșarte? Oare căt o să continue acestă bătaie de joc la adresa polițiștilor de frontieră? Domnule Ministru al Ministerului de Interne am susținut și susținem campania pentru schimbarea imaginii ministerului pe care cu onoare îl conduceți, dar nu se poate să recompensați doar pe cei care fac poze cu activitatea lor extraprofesională! Cei mulți, care se luptă cu rețelele de infracționalitate transfrontalieră nu pot face campanii pe Facebook, trebuie să-și protejeze familiile, doar ați văzut cum ard mașinile polițiștilor de frontieră, mașini cumpărate prin credite plătite cu greu și sacrificii. Domnule Ministru, polițiștii de frontieră sunt oameni dârji, au caractere puternice formate în decursul anilor de sacrificiu și greutăți, ei nu vor uita cum i-ați înjosit și umilit chiar de ziua lor”, susțin sindicaliștii. 

În plus, polițiștii de frontieră se plâng că s-a ajuns până acolo încât să fie tăiate și „acordarea gradelor profesionale”.

Să știți că pentru un agent avansarea la gradul profesional următor valorează în bani 8.5 lei net… Oare nici „cârpele” alea așezate pe umeri nu le mai merităm? (îmi cer scuze polițiștilor de frontieră pentru cuvintul „cârpe”, dar mai marii noștri conducători le-au transformat în acest apelativ)”, susțin sindicaliștii.

Polițiștii de frontieră amenință că vor protesta în fața ministerului pentru că au primit doar promisiuni deșarte:

„Raportam cu respect că ne veți vedea în fața ministerului, unde vom protesta și față de aceaste umilințe”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *