Un consilier local din Botoșani și-a câștigat mandatul în instanță. Ordinul prefectului privind suspendarea nu va produce efecte

Fostul viceprimar al comunei Dângeni, Viorel Sorohan, care și-a pierdut mandatul după ce liberalii i-au retras sprijinul politic, a câștigat în instanță mandatul de consilier local. El a contestat la Tribunalul Botoșani ordinul prin care prefectul Dan Nechifor a constatat încetarea mandatului său, la solicitarea PNL, iar judecătorii i-au dat câștig de cauză.

„Admite cererea. Dispune suspendarea executării Ordinului privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier local al Comunei Dângeni, Judeţul Botoşani, al domnului Sorohan Viorel şi declararea ca vacant a locului consilierului local în Consiliul Local al Comunei Dângeni nr. 242/11.06.2020 emis de Prefectul Judeţului Botoşani până la pronunţarea instanţei de fond”, se arată în decizia de joi a instanței botoșănene. 

Sorohan a fost ales consilier local al comunei Dângeni din partea Partidului Național Liberal, iar apoi a obținut funcția de viceprimar. După ce relația cu primarul Cătălin Rotundu s-a deteriorat, Sorohan și-a manifestat susținerea față de ALDE.

În acest context, primarul din Dângeni, Cătălin Rotundu, a convocat Biroul Politic Local  al PNL și a propus retragerea sprijinului politic pentru Viorel Sorohan. Biroul Politic Județean PNL a validat decizia și a cerut prefectului să emită ordinul de încetare a mandatului lui Sorohan. Prefectul a dat curs cererii PNL, dar acum executarea ordinului prefectului a fost suspendată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *