O firmă din Botoșani va reabilita rețeaua termică secundară din Timișoara. Investiția se ridică la 12 milioane de euro

Firma botoșăneană Elsaco Electronic va reabilita rețeaua termică secundară din municipiul Timișoara. Primăria Timișoarei a încheiat un contract în valoare de 61,38 milioane de lei (aproape 12 milioane de euro) cu firma condusă de Valeriu Iftime pentru reabilitarea a 20,095 kilometri traseu de retea termică secundară.

Finanțarea este asigurată prin proiectul european “Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din municipiul Timişoara în vederea conformării la normele de protecţia mediului privind emisiile poluante în aer şi pentru creşterea eficienţei în alimentarea cu căldură urbană Etapa II”.

Acest proiect are o valare totală de peste 110 milioane de lei, însă este împărțit în două loturi, pe rețele primare și rețele secundare.

Primul lot, care presupune reabilitarea a 9,067 kilometri de traseu de retea termica primară la un preț de 55 milioane de lei, a fost câștigat de firma bucureșteană Energomontaj SA.

Cel de-al doilea, care se referă la reabilitarea a 20,095 kilometri de traseu de retea termica secundară a fost câștigat de Elsaco Electronic Botoșani.

Termenul de realizare a investitiei este de 24 luni (trei luni proiectare si 21 luni executie).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *